Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:14:43

100 днів Миколи Звєрєва: "Якщо треба - знову вийду на Майдан!"

03.06.2014   08:48Агенцiя

Минає 100 днів, як головою Чернігівської обласної ради став Микола Звєрєв. З коменданта чернігівського намету - в крісло голови обласної ради!

ак співпало, що про свій ювілей перебування на посаді він повідомив на прес-конференції обласного штабу національного спротиву, де висловлювалося невдовлення штабу через кадрові призначення в області.

Микола Звєрєв: "Я прийшов з Майдану і якщо треба – знову вийду!"

Голова обласної ради, схоже, поділяє обурення штабу призначеннями за партійно-квотним принципом, хоча сам належить до партії "Батьківщина" і не збирається її міняти.
Микола Звєрєв: "Треба відмовитися від "смотрящіх" – а це станеться, коли буде самоврядування, коли буде виконком - прозоро підбиратимемо кадри. Людей, які тут працюють. Якби ми погоджували призначення очільників, яких призначають по вертикалі, не було б багатьох проблем. Я так само, як і ви, я попав у немилість. Якщо принципи вартуватимуть крісла голови – я піду з посади".

Голова обласної ради пообіцяв кадрові зміни в апараті обласної ради, але на призначення по вертикалі обласна рада впливу не має: "По призначенню нових начальників управлінь юстиції, капітального будівництва, охорони здоров'я обласну раду просто ставили перед фактом.

Те, що робилося досі в охороні здоров’я – не реформа медична, а геноцид. Я оголосив цьому війну. Зібрали комісію і зупинили закриття лікарень та ФАПів. Новий начальник управління прийшов, але я не можу дати йому оцінку, бо ми його не обговорювали, ми не знаємо його фахових якостей. Може він і найкращий, але хто його погоджував – не знаю. Це компетенція ОДА. Питаємо програму його, позицію, а ми вже перед фактом. Повинні були перед цим запитати…"

Голова повідомив, що Кабінетом міністрів прийняті пропозиції і Чернігівщина стане пілотною областю в плані реформи місцевого самоврядування. Скажімо, буде муніципальний банк, але рахунки в державних банках, помимо казначейства, будуть органи місцевого самоврядування відкривати вже зараз. Адже це абсурд, коли гроші сільської громади блокуються казначейством по команді з Києва.

Як і обласний штаб, голова облаасної ради не бачить змін у роботі правоохоронних органів: "В СБУ передані облрадою документи по перевірці одного комунального підприємства. Але чи готові до перевірок прокуратура, УБОЗ, міліція, якщо ось мені у штабі показують відписки прокуратури по начальнику департаменту культури і туризму?".

Можна припустити, що комунальне підприємство, про яке згадав голова ради, - "Ліки України", очолюване представником прилуцької групи.

Не церемонився голова ради і з оцінкою кадрів в обласній адміністрації: "З тими, хто сьогодні керує фінансовим, економічним, ЖКГ, гуманітарним блоком, я би не пішов працювати. Дудка зняли, а ким замінили? Нема. Параліч. Економічний блок – всі по старинці".

«Домовилися», «вросли», «заспокоїлися» - не для мене. Є інтереси області і я не маю приватного інтересу у лобіюванні груп, родичів… - Микола Звєрєв про свої 100 днів на посаді голови ради.


http://siver.com.ua/news/100_dniv_mikoli_zvereva_jakshho_treba_znovu_vijdu_na_majdan/2014-06-02-14750

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини