Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:11:12

Володимир Івашко взяв участь у роботі сесії Прилуцької міської ради

31.05.2014   10:29

30 травня відбулася чергова сесія Прилуцької міської ради, під час якої було офіційно оголошено результати позачергових виборів міського голови.

Новообраного Прилуцького міського голову Дмитра Барнаша з набуттям повноважень привітав голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

Очільник області побажав йому здоров’я, успіхів, мудрості, терпіння та виваженості задля блага рідної Прилуччини, а також наголосив, що перемога на виборах – це не завершення процесу, а тільки початок.

«Наша спільна робота повинна бути націлена на виконання завдань Програми економічного і соціального розвитку області на 2014 рік, впровадження ключових реформ в економіці, соціальній сфері тощо.

На даному етапі необхідно підтримати і зміцнити ті позитивні тенденції, що маємо, зосередившись при цьому на мінімізації впливу існуючих ризиків», - підкреслив Володимир Івашко.

Особливої уваги потребує промисловість і будівельна галузь, які переживають не кращі часи. Насамперед, це глибокий аналіз причин такої ситуації по кожному підприємству та будівельному майданчику, а також задіяння усіх невикористаних резервів, максимальне сприяння створенню нових виробництв.

Основне завдання – всіляко сприяти ініціативам підприємств щодо розробки перспективних інноваційних та інвестиційних проектів, освоєння нової конкурентоспроможної продукції, розширення ринків збуту, впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій.

Не можна залишати поза увагою і соціальні питання.

Як відзначив голова облдержадміністрації, отримання державних соціальних гарантій, підтримка населення, якість його обслуговування, наближення соціальної сфери до споживачів та її розбудова – це ті пріоритети, над якими треба працювати сьогодні і в наступні роки.

«Від того, яку заробітну плату отримують працівники, напряму залежать доходи місцевих бюджетів. Тому стабільні, високооплачувані робочі місця, боротьба з тіньовою зайнятістю та зарплатою «у конвертах» повинні бути й надалі одними з головних напрямів нашої спільної роботи», - зауважив Володимир Івашко.

Очільник області наголосив: реалії сьогодення вимагають від керівників усіх рівнів дотримуватися жорсткого режиму економії бюджетних коштів, скорочувати непершочергові видатки та максимально направляти кошти місцевих бюджетів на виплату заробітної плати і оплату енергоносіїв. Саме ця проблематика з року в рік є актуальною в Прилуках.

Для зменшення дефіциту асигнувань у місцевих бюджетах необхідно активізувати роботу з пошуку власних внутрішніх резервів.

Крім того, новий міський голова має налагодити діалог між владою та бізнесом, керівниками органів місцевого самоврядування та громадськістю, народними депутатами України, заручившись підтримкою яких вдасться ефективно вирішувати першочергові проблеми Прилуччини.

«Лише за такої умови можна отримати позитивний результат у економічній, соціальній та інших сферах міста», - зауважив Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.