Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:36:05

Вибори Президента України: Підсумки спостереження ОПОРИ в Чернігівській області

27.05.2014   08:00Агенцiя

Фінальна прес-конференція «Вибори Президента України: Підсумки спостереження ОПОРИ» відбулася 26 травня у Дискусійному клубі «Експертна думка». Регіональний партнер мережі ОПОРА, Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень, оприлюднив дані паралельного підрахунку голосів, а також інформацію про порушення виборчого законодавства.

Основною характеристикою даної виборчої кампанії стала незначна кількість порушеннь. Як і передбачала ОПОРА, ця тенденція стала наслідком адекватного перебігу агітаціної активності та виборчого процесу в цілому.

За спостереженням Мережі, із основних недоліків кампанії можно назвати неволодіння керівним складом деяких комісій вичерпною інформацією стосовно прав журналістів у контексті участі останніх у виборчому процесі. Разом з тим, короткотермінові спостерігачі мережі фіксували незначні порушення, як то незнята агітаційна продукція, голосування у невеличких містах без пред’явлення особистих документів, викладення фотографій бюлетенів у соціальних мережах, непогоджений з окружною виборчою комісією підвіз виборців у Прилуцькому районі та інші.

Також 25 травня ОПОРА організувала паралельний підрахунок голосів на основі репрезентативної та статистично обґрунтованої вибірки. 1 500 дільниць стало полем дослідження, результат якого не перевищує похибку на рівні 2,9 %. На Чернігівщині працювало 53 короткотермінових спостерігачів, які знаходилися на різних за кількістю виборців дільницях.

Спостерігачі ОПОРИ були акредитовані, пройшли спеціальне навчання та аналізували виборчий процес від 7:15 ранку та до завершення підрахунку голосів на дільницях.

Кожен з них надіслав до кол-центру ОПОРИ по 9 звітів, які стосувалися:
- проведення ранкового засідання,
- явки виборців (станом на 12:00, 16:00 та 20:00, або ж на момент завершення голосування),
- порушень протягом голосування та на етапі підрахунку,
- результатів волевиявлення.

Базуючись на звітах від 1 347 з 1 404 наших ППГ спостерігачів, ОПОРА може заявити з 99 % впевненістю – коли ЦВК оголосить остаточні результати Президентських виборів:
• Порошенко отримає 53,4 % голосів виборців;
• Тимошенко отримає 13,2 % голосів виборців;
• Інші кандидати в сумі 31,8 % голосів;
• Недійсними буде визнано 1,6 % бюлетенів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини