Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:17:56

Як чернігівські миротворці президента обирали

26.05.2014   12:34Агенцiя

Цього року більше пятисот військовослужбовців вітчизняних Збройних Сил обирали Президента України закордоном.

В основному, це миротворці, котрі виконують завдання з підтримки миру в Африці та на Балканах. Я та мої співслужбовці з Чернігівського гарнізону, які зараз проходять службу у складі 56-го окремого вертолітного загону сил місії ООН також взяли участь у виборі Президента України у спекотній Ліберії.

Сьома ранку. Містечко Робертсфілд. В базовому таборі українських вертолітників вже кипить робота: хто закінчує останні приготування на виборчій дільниці, а дехто збирається на аеродром. Уже ближче до восьмої години до місця виборів приходять перші бажаючі проголосувати за свого кандидата в Президенти України. З вікна дільниці пронизується відчутний смак заварної кави. Голова виборчої дільничної комісії, заступник командира загону по роботі з особовим складом підполковник Михайло Шур відчинив двері та пропустив "першоприходців".

В кімнаті для виборів все обладнано та розміщено так, як того вимагають керівні документи та нормативі інструкції. На стіні висить документація для виборців, а також правила і порядок голосування. Кабінки для волевиявлення громадян розміщені в кутку приміщення, посередині - скринька для бюлетенів.

- Кілька днів тому кожен військовослужбовець вертолітного загону отримав запрошення на позачергові вибори, - повідомив підполковник Шур. - Крім того, запрошення отримали й українські військові спостерігачі та представники поліції.

За столами сидять члени виборчої комісії - всього 12 чоловік. "Миротворчий пролетаріат" по черзі пред'являє посадовцям український службовий паспорт, звіряє свої дані у загальному списку виборців, робить підписи, і, зрештою, бере свій бюлетень та прямує до кабінки. Цікаво те, що практично ніхто більше трьох хвилин не затримувався наодинці з документом. Галочка лягла на папір досить швидко - миротворці явно визначилися зі своїм лідером заздалегідь.

Цьогоріч були й такі, хто перший раз в житті голосує. Та більшість тих, хто не вперше обирає майбутнє для себе та своїх дітей.

- Я за стабільність, мир та спокій в країні, - ділиться враженнями заступник командира вертолітного загону з аеродромно-технічного забезпечення підполковник Віталій Дворський. - Впевнений, що наш народ гідний достойного життя, нормальних пенсій та зарплат.

- Україна повинна стати сильною державою європейського зразку, - говорить телефоніст-лінійний наглядач прапорщик Олександр Данилюк. - Наше майбутнє - в наших руках, і ніхто крім нас його не змінить.

Голосування завершилось ближче до сьомої вечора та дільниця зачинила свої двері о 20-й, як і належить. Виборча комісія почала підрахунок голосів, заповнювала акти та протоколи, підбивали підсумки напруженого робочого дня. Головуючий констатував: "порушень та зривів під час виборів Президента України не було".

Миротворці впевнені, як би хто не проголосував, за кого б не віддав свій голос - та він врахований і спрямований на рішучі зміни. Їх чекають не лише військові, їх чекає вся держава, весь український народ. Адже разом ми сила, ми - Єдина країна!
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.