Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:29:12

Аваков: ЦВК не відновить свою інформсистему, "порахуємо вручну". Оновлено

25.05.2014   06:58Агенцiя

Співробітники ЦВК не можуть налагодити роботу обладнання після злому інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков через свій персональний сайт.
"22 травня невідомими зловмисниками була знищена інформаційно-аналітична система "Вибори" в Центральній виборчій комісії, в тому числі територіальних виборчкомів. Злочинна недбалість окремих посадових осіб ЦВК призвела до того, що в МВС та СБУ про це доповіли дуже пізно. Програмістам ЦВК налагодити роботу обладнання досі не вдається", - йдеться в повідомленні.

У суботу міністр на форумі свого сайту підкреслив, що повністю відновити систему до виборів неможливо.
"Зараз ситуація така. Хтось реально зламав систему і стер всю інформацію, вивів з ладу систему зв'язку з територіальними виборчими комісіями. Відновити всі до виборів неможливо. В принципі, катастрофи немає. Порахуємо все вручну. Надійніше результати будуть", - говориться в його дописі.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 23 травня, в СБУ заявили, що на сервері ЦВК був виявлений і ліквідований вірус, який нібито повинен був знищити результати президентських виборів.
Пізніше в той же день голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що в роботі інформаційно-аналітичної системи "Вибори" виявили збої технічного характеру, але їх вже усунули.


http://www.pravda.com.ua/news/2014/05/25/7026375/


У Авакова спростували заяву з його сайту про злом системи ЦВК

Інформація про неможливість налагодити роботу обладнання після злому ІАС "Вибори", поширена невідомими на персональному сайті Арсена Авакова від його імені, є неправдивою.
Про це повідомила прес-секретар міністра Наталія Статівко, пише Інтерфакс-Україна.
"Це (повідомлення - ред.) фейк. Зараз йде розгляд, яким чином воно з'явилося на сайті", - сказала вона.

Представник голови МВД не виключає, що сайт було зламано.

Аналогічне повідомлення поширив і сам Аваков через свій Facebook.

"Вчора ввечері біля одного з адмінів мого персонального сайту avakov.com зловмисники зламали пошту, отримали доступ до сайту і розмістили там пару фальшивих заяв від мого імені на тему виборів. Цих заяв не існує в природі - це фальшивки, розміщення яких направлено на створення інформаційного хаосу і зрив нормального виборчого процесу", - йдеться в повідомленні.
"ЦВК працює штатно. Вибори стартували і відбудуться, як би не намагалися вороги України їх зривати", - підкреслив він.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.