Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:04:26

Петро Порошенко: "Не зважаючи на тиск, вибори 25 травня мають відбутися. Будуть вибори - буде Україна"

19.05.2014   10:53

16 травня на Чернігівщині перебував кандидат в Президенти Петро Порошенко. Свій візит він розпочав зустрічами у Прилуках, Ніжині, вклонився пам’яті героїв Крут.

У Чернігові він зустрівся з журналістами на прес-конференції та провів зустріч з прихильниками на Красній площі. Не зважаючи на зливу та негоду, на площі зібралися близько 20 тисяч чернігівців.

 

Спілкуючись з журналістами, Петро Порошенко наголосив на необхідності проведення виборів 25 травня. На його думку, вибори – це дуже важливий крок для забезпечення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, що призведе до відновлення легітимності  української влади. Він також подякував членам окружних та дільничних виборчих комісій, довіреним особам – всім тим, хто зараз в умовах військового стану намагається забезпечити проведення виборів та ризикує заради цього своїм життям.

Кандидат в Президенти розповів, що окрім тиску на його працівників, довірених осіб та членів ОВК відбувається тиск і на нього особисто. «Щодня мене попереджають про погрози, які лунають від ворогів України. Спрямовані вони на те, щоб припинити виборчу кампанію і зірвати вибори в Україні», - розповів Петро Порошенко.

Але, на його думку, якщо не відбудуться вибори 25 травня, то в Україні буде складна ситуація: президент буде відсутній, влада буде з сумнівною легітимністю, територіальна цілісність і суверенітет держави будуть знаходитися під питанням.

«Сьогодні ці питання найважливіші, тому я буду проводити кампанію, ризикувати життям задля того, щоб 25 травня народ зробив своє волевиявлення і обрав законного Президента. Будуть вибори – буде Україна. Не буде виборів – існування України буде поставлено під сумнів. Це достатня мотивація для того, щоб вибори відбулися», - наголосив П.Порошенко.

Економіка України зараз знаходиться у критичному стані. Вона працює в умовах війни. Значна частина підприємств на Сході не працює. Люди сьогодні купують значно менше, платоспроможність знижується, ситуація з бюджетом теж критична. Лише військові видатки бюджету складають мільярди гривень. І це видатки, які не можна сьогодні скоротити, бо ми маємо озброїти армію, забезпечити фінансово наших вояків.

На думку П.Порошенка, вільне коливання курсу гривні в умовах військового часу не можливе. Потрібно вживати набагато більше заходів для того, щоб тримати прогнозований курс гривні і не допустити дестабілізації фінансової банківської системи держави, щоб не відбулося обвального зростання цін. І знову ж всі шляхи ведуть до виборів, бо на переконання політика, щоб стабілізувати економіку потрібні президентські вибори. У країні має проводитися ефективна збалансована, зважена економічна політика в умовах військового стану. 

«Я впевнений в тому, що після президентських виборів ми зможемо дуже швидко відновити мир. Ми зможемо зробити кроки, які призведуть до того, що війна на Сході закінчиться, будуть підписані серйозні безпекові угоди з нашими союзниками - США, ЕС і країнами великої сімки», - переконаний П. Порошенко.

Політик також розповів, якими будуть його перші кроки на посаді Президента: «Перша поїздка буде на командний пункт збройних сил України, бо на сьогодні немає більш пріоритетного завдання ніж забезпечити безпеку держави. Друга поїздка буде до Донецька та Луганська, надання мешканцям Донбасу безпекових гарантій і відновлення діалогу. Дуже важливо, щоб їх почули».

На думку Петра Порошенка, головне, що нова влада має зробити  - це безпека держави та її громадян. Щоб не було озброєних людей, мародерів та терористів на вулицях. В першу чергу треба захистити людей. Відновити порядок. Найважливіше – безпека в державі.

PR

Програма телеканалу "Дитинець" "Позиція", гість студії - кандидат на посаду Президента Петро Порошенко

 

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини