Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:57:37

Чернігівська міська рада ухвалила Звернення до Прем'єр-міністра України

26.04.2014   09:16

Після розгляду питань порядку денного 40-ї сесії Чернігівської міської ради 6 скликання міська рада за ініціативи депутатів схвалила текст Звернення Чернігівської міської ради до Прем'єр-міністра України Яценюка А.П. щодо розподілу субвенцій для погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення.

Депутати звернулися з проханням про надання допомоги в отриманні субвенцій державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання і водовідведення та проведенні відповідних взаєморозрахунків на суму 10 млн. грн. 

У зверненні зазначено про "скрутний фінансовий стан КП "Чернігівводоканал", збитки якого за минулий рік складають 11,1 млн. грн. Недостатність обігових коштів не дає можливості своєчасно здійснювати розрахунки за електроенергію, що використовується для виробничих потреб. Борг за електроенергію наближається до критичної позначки 10,0 млн. грн.

Важливим джерелом коштів, що можуть бути використаними для розрахунків підприємства за борговими зобов'язаннями, є субвенції, що виділяються з державного бюджету місцевим бюджетам для відшкодування різниці в тарифах. Обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надані населенню КП "Чернігівводоканал" відповідно до Протоколу обласної комісії станом на 1 січня 2014 року становить 75,8 млн. грн.

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України в 2012-2013 роках була передбачена можливість проведення взаєморозрахунків з погашення кредиторської заборгованості за спожиті енергоносії за рахунок коштів, виділених на погашення заборгованості з різниці в тарифах на суму близько 40 млн. грн. Але підприємство не змогло цим скористатись через розподілення квоти Міністерством енергетики та вугільної промисловості України більшістю на східні регіони України.

Відповідно до Постанови КМУ від 29 січня 2014 року у 2014 році на Чернігівську область для погашення заборгованості з різниці в тарифах за теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, виділено субвенції з державного бюджету в розмірі 52,7 млн. грн., які можуть бути використані для проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості за електроенергію та на сплату боргів за податковими зобов'язаннями.

Виходячи з досвіду попередніх років, тільки за умови участі Міністерства фінансів України та наявності ресурсу у енергогенеруючих компаній ДП НАЕК "Енергоатом", ПАТ "Укргідроенерго", ПАТ "Центренерго" комунальному підприємству "Чернігівводоканал" можливо вирішити питання погашення заборгованості за рахунок зазначеного джерела", - йдеться у зверненні.

Крім того, під час пленарного засідання 40-ї сесії міської ради представники депутатської групи "Рідне місто" оголосили про прийняття до складу депутатської групи депутата міської ради Должикової Ірини Олександрівни та виключення з її складу Гармаша Павла Миколайовича, Осіковської Наталії Сергіївни, Дяченка Олександра Віталійовича.

Депутати також розглянули земельні та інші питання.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини