Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:55:01

Актуальні питання соціального захисту населення розглянули на черговому брифінгу в облдержадміністрації

15.04.2014   08:02

Соціальний захист уразливих категорій громадян під час непростої ситуації в країні є одним з основних завдань Уряду та органів соціального захисту населення.

Інна Снегерьова

Інна Снегерьова

В умовах підвищення цін і тарифів на газ та теплопостачання державою передбачена додаткова підтримка населення шляхом компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг. 

Про новий механізм надання населенню цих компенсацій розповіла 14 квітня під час чергового щопонеділкового брифінгу для представників засобів масової інформації області заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Снегерьова.

За її словами, порядок призначення та надання населенню компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 року №83, яка набирає чинності з 1 липня поточного року. Відповідно до порядку, компенсацію отримуватимуть сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не буде перевищувати величину прожиткового мінімуму для сім’ї. Розмір компенсації буде розраховуватись як різниця між розміром плати за комунальні послуги після підвищення цін і тарифів на комунальні послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін. При розрахунках будуть враховуватись вже надані пільги та субсидії та застосовуватиметься норма володіння чи користування загальною площею житла.

Як зазначила Інна Снегерьова, у зв’язку з вжиттям державою додаткових заходів підтримки населення кількість отримувачів субсидій зросте на 25-30%. Отже головними завданнями органів соціального захисту населення в цих умовах буде уникнення черг громадян в управліннях, забезпечення житлових субсидій за спрощеним порядком, робота «гарячих» телефонних ліній, по яких жителі зможуть отримати кваліфіковані консультації та записатися на прийом у зручний для них час. У сільських та селищних радах буде забезпечено роботу уповноважених осіб, які допоможуть громадянам у зборі документів та подінні їх до управлінь.

Не менш актуальним питанням, яке сьогодні постало перед країною, як зауважила Інна Снегерьова, є надання прихистку громадянам України, які змушені залишати АР Крим та м. Севастополь через російську окупацію. З метою соціальної підтримки таких громадян та їх сімей, що виявили бажання тимчасово переселитися на територію Чернігівщини, забезпечення їх соціального супроводу та належних умов перебування, в області діє регіональний штаб. Працюють «гарячі» телефонні лінії, зателефонувавши на які громадянин може отримати консультацію, щодо отримання соціальних виплат та пенсій, реєстрації проживання, працевлаштування, навчання дітей, влаштування їх до дитячих садків, лікування, надання матеріальної допомоги та соціального супроводу.

На сьогодні за допомогою звернулось та отримали консультативну допомогу 176 осіб. Органами соціального захисту населення надано допомогу 25 сім`ям щодо продовження виплат державних соціальних допомог за місцем тимчасового проживання, органами пенсійного фонду – 32 особам. До загальнонавчальних закладів влаштовано 17 дітей із сімей переселенців та ще 4-х до дитячих садочків.

Окрім цього, до процесу надання всебічної і оперативної допомоги особам, які виїхали з Криму долучаються громадські та профспілкові організації, пересічні громадяни, пропонуючи матеріальну допомогу, речі, житло.

«Ми готові надати допомогу у повній мірі всім громадянами, які виявили бажання переселитися на Чернігівщину», - запевнила Інна Снегерьова.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини