Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:51:35

Недільне віче у Чернігові пройшло під гаслами "Ні - російській окупації". ФОТОрепортаж

14.04.2014   09:33Агенцiя

Близько тисячі чернігівців вийшли на традиційне недільне віче, яке цього разу пройшло під гаслом «Ні – російській окупації».

Зі святом Вербної неділі привітав усіх архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, наголосивши, що Путін не зможе перемогти Україну, бо він пішов по шляху неправди, брехні і агресії. 

Голова обласної ради Микола Звєрєв розказав про реакцію у Брянську на непоступливість чернігівської влади щодо російської агресії. "Ми ще згадаємо, що Росія - то невеликий шматок нашої Київської Русі, а Московщина майже вся входила до Чернігово-Сіверського кнзівства", - зауважив Микола Звєрєв.

"Орда стоїть навколо України і наступає на нас!" - наголосив сотник Народної Самооборони Володимир Федорок. Саме з монголо-татарською ордою порівняв він дії російських окупантів.

Виступав і керівник Державного управління справами Сергій Аверченко. Він намагався довести, що у всьому винен Путін, а російський народ не має відношення до російської агресії. "Якби росіяни 80 відсотками своїх громадян не підтримували дії свого президента - ми б повірили", - наголосив він.

Василь Амельченко закликав створити рух "Русские патриоты Украины", сказавши, що й сам росіянин і йому не потрібен захисту від Путіна.

Віче чернігівців закликало київську владу до рішучих дій по боротьбі з російськими терористами, які захоплюють зброю, приміщення і, як справжні бандити, захищаються живим щитом із жінок.

Завершилося народне віче виконанням гімну України під акомпанемент волинки.

Наступної неділі – на Великдень - народного зібрання не буде.

ФОТОрепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини