Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:58:07

Санаторно-курортне лікування за рахунок коштів фонду

10.03.2014   09:24Агенцiя

Одним із видів соціальних послуг, що надаються Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі – Фонд) є санаторно-курортне лікування застрахованих осіб і членів їх сімей.

У 2014 році з бюджету Фонду спрямовується 39,5 млн. грн. на придбання путівок для за вищезазначеної категорії осіб Чернігівської області, що на 1,5 млн. грн. більше, ніж у минулому році. Це дасть змогу направити на санаторно-курортне та відновлювальне лікування 5576 чоловік.

План розподілу передбачає путівки для санаторно-курортного лікування дорослих – 4 571, для лікування дитини у супроводі дорослого – 582, для лікування двох дітей у супроводі дорослого – 8, до відділень реабілітації санаторно-курортних закладів – 415.

Передбачені путівки на курорти: Трускавець – 800, Крим – 1 371, Закарпаття – 383, Одеса – 506, Миргород – 339, Приазов’я – 381 та інші.
За профілями захворювання найбільша кількість путівок передбачена для лікування органів травлення (1268), нервової системи (889), органів опори і руху (998), дихання (958), кровообігу (592) та інші.

Путівки на санаторно-курортне розподілені між Чернігівською міською та міжрайонними виконавчими дирекціями з урахуванням чисельності працюючих станом на 01.10.2013 та заявок робочих органів відділення Фонду, а путівки у відділення відновлювального лікування санаторно-курортних закладів між лікувально-профілактичними закладами області. Видачу останніх буде здійснювати 31 лікувально-профілактичний заклад.

Страхувальники (роботодавці) можуть одержати путівки для своїх працівників в робочих органах відділення Фонду. Адже путівки видаються тільки за основним місцем роботи і лише в період відпустки і не можуть бути передані іншим особам. При цьому працівник протягом календарного року може отримати лише одну путівку з урахуванням путівки, отриманої до санаторію-профілакторію або до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу.

Рішення про виділення путівки працівникові приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування. Підставою для цього є особиста заява працівника та медична довідка форми № 070/о. Також комісія (уповноважений) вирішує питання поділу путівки.

Більш детальну інформацію про санаторно-курортне лікування можна отримати у Чернігівській міській та міжрайонних виконавчих дирекціях і їх представництвах в районах області.

Запрошуємо застрахованих осіб та членів їх сімей скористатися санаторно-курортними путівками для покращення і відновлення стану свого здоров’я.


Пресс – служба виконавчої дирекції обласного відділення Фонду

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини