Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:59:18

Максима Багрінцева можуть визнати політичним в’язнем

28.02.2014   13:31Агенцiя

На пленарному засіданні Верховної Ради народний депутат Валерій Дубіль дав пропозицію додати до списків політв’язнів ще й ім’я ніжинського депутата Максима Багрінцева.

Максим Багрінцев був заарештований у травні минулого року за підозрою у скоєні тяжкого злочину — убивства п’ятдесяти однорічної жінки. Їй було нанесено чотирнадцять ударів молотком у обличчя. Загиблу хоронили в закритій труні.

У ході досудового розслідування М. Багрінцев визнав свою вину. Зараз триває судове слідство, в ході якого стають відомими жахливі подробиці вбивства.

Із яких політичних мотивів депутат міськради Максим Багрінцев залишив сиротами двох неповнолітніх дітей та по-звірячому розправився з їх матір’ю невідомо.

За словами Валерія Дубіля, на початку лютого цього року у нього на особистому прийомі побувала мати затриманого Багрінцева Л. Л., яка розповіла про затягування справи через відсутність доказової бази і просила втручання депутата, повідомляє інтернет-видання Високий Вал.

«Якщо людина скоїла злочин, вона повинна відповідати, якщо вона дискредитувала себе як депутат – бути виключена з партії та скласти депутатський мандат, якщо була незаконно затримана – негайно звільнена. Я не берусь коментувати дії Багрінцева як людини та депутата міської ради, проте зібрана за цей час інформація не дозволяє зробити висновок про винуватість Багрінцева у скоєнні злочину», — наголосив парламентар.

Також він додав, що незрозуміло, чому слідство не врахувало, що у Багрінцева є алібі, що він у час скоєння злочину перебував в Академії адвокатури у свого наукового керівника. Та й свідки на судовому засіданні не підтвердили попередньо встановлені дані досудового слідства.

«Ми з вами знаємо, що за режиму Януковича будь-яку людину могли звинуватити та засудити за злочин, якого вона не скоювала, — констатував народний депутат. — Тому сьогодні, коли на розгляд Верховної Ради України було винесено Проект Закону України №4271 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування амністії в Україні» (щодо повної реабілітації політичних в’язнів), я, як і інші депутати, вніс пропозицію щодо перегляду справи громадянина Багрінцева.

Відтак Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності разом з Генеральною прокуратурою України перевірятиме інформацію щодо всіх осіб, стосовно яких народні депутати України висловили припущення щодо можливого незаконного порушення кримінальних справ.


http://www.uezd.com.ua/page/maksima-bagrinceva-mozhut-viznati-politichnim-vyaznem.html

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.