Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:07:02

Для забезпечення життєдіяльності Чернігівщини

27.02.2014   10:17

Голова обласної ради Микола Звєрєв за домовленістю з в.о. голови обласної державної адміністрації Миколою Стрільцем провів нараду з керівниками органів виконавчої влади та правоохоронних органів, щодо вжиття заходів по забезпеченню життєдіяльності області.

На початку зустрічі Микола Звєрєв подякував присутнім за те, що ті, не зважаючи на складну політичну ситуацію в державі, перебувають на своїх робочих місцях і продовжують виконувати покладені на них посадові обов’язки.

– Жоден чиновник, жоден правоохоронець сьогодні не має морального права самоусунутись від роботи і цим приректи Чернігівщину на ще більшу соціально-економічну кризу. Доки не відбулася люстрація, доки на посади законним чином не прийшли нові керівники, усі повинні і надалі чесно і професійно працювати, забезпечуючи спокій і добробут людей, - наголосив голова обласної ради.

- Не секрет, що сьогодні владу надзвичайно гостро турбує зростання у суспільстві криміногенності, затримка із виплатами зарплат, пенсій і стипендій, питання збереження безперебійної роботи медичних закладів, пасажирського транспорту тощо. Ми повинні зробити так, щоб люди, нарешті, повірили владі і підтримали її своїми діями. «Бєзпрєдєл» на Чернігівщині не пройде! - сказав керівник.

За словами Миколи Стрільця, на сьогодні необхідно відпрацювати комплекс проблемних питань, які накопичились, серед яких погашення заборгованості із заробітної плати, фонду зайнятості та соціального страхування, забезпечення проплат через казначейство, належної роботи бюджетних установ та закладів, і, в першу чергу, освіти, охорони здоров’я, вирішення проблем чорнобильців, харчування дітей, постраждалих від наслідків на ЧАЕС, і ряд інших питань, пов’язаних з безпекою, громадським спокоєм, миром та стабільністю.

В.о. голови облдержадміністрації наголосив:

- На сьогодні є виключним і найголовнішим здоров’я і безпека людей. А влада повинна виконувати свої функції і працювати для людей, для територіальної громади, бо за нами – понад 1 млн 100 тисяч населення.

З інформацією про забезпечення на Чернігівщині правопорядку виступив начальник управління МВС України в Чернігівській області Олександр Михайлик. За його словами, оперативна ситуація в регіоні хоч і напружена, але контрольована. Головна проблема та, що зараз по населених пунктах області нерідко під виглядом «Правого сектора» та інших організацій пересуваються перевдягнуті молодики і здійснюють злочини. Нічого спільного з Майданом ті люди не мають, проте, прикриваючись гаслами революції, тероризують людей. Керівник міліції через присутніх на нараді журналістів звернувся до жителів області і попросив їх інформувати про усі подібні випадки. Він також повідомив, що міліція наразі спільно із загонами Самооборони здійснює патрулювання вулиць. На стаціонарних постах працюють спільні пости ДАІ. Як приклад ефективної взаємодії правоохоронців із представниками Самооборони, очільник обласної міліції навів приклад: спільними зусиллями зупинено сім п’яних водіїв.

Заслухавши звіт начальника УМВС, керівник обласної представницької влади Микола Звєрєв поставив міліції завдання координувати усі свої дії з обласною радою та громадськістю.

- Треба заспокоїти усіх, хто під прикриттям революції хоче творити кримінал. Зі свого боку, я даю доручення всім місцевим радам підтримувати правопорядок і дії міліції, спрямовані на подолання злочинності. Не треба робити усіх працівників МВС крайніми за останні події у державі. Бо крім спецпідрозділу «Беркут», що заплямував свою репутацію кров’ю мирного Майдану, у міліції також є багато чесних і порядних людей, - наголосив Микола Звєрєв.

Про ситуацію у фінансовій сфері області учасників наради поінформував директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко. За словами керівника, станом на 25 лютого заборгованість в області по зарплатам становить 66 млн. грн. Своєчасність виплат ускладнюється казначейством, яке гальмує пропуск платіжок. Незбалансованість місцевих бюджетів становить близько 350 млн. грн. Для розв’язання проблем у фінансовій сфері необхідно терміново вносити зміни до формули розподілу міжбюджетних трансферів.

Голова обласної ради повідомив присутнім, що ситуацію по проходженню платежів через казначейство, він бере під свій особистий контроль. Микола Звєрєв зобов’язав присутнього на нараді заступника начальника головного управління Державної казначейської служби України в області Людмилу Ридзель щоденно інформувати обласну раду щодо ситуації із станом проходженням платежів.

Очільник обласної представницької влади також дав доручення директору Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерію Дудку знайти можливість і матеріально допомогти сім’ям, в яких є загиблі на Майдані у Києві під час збройного протистояння.

- Життя дітей не повернеш, але допомогу їхні родини мають отримати, - наголосив він.

Інформуючи керівництво області про ситуацію з виплатами пенсій, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Петро Кулініч запевнив, що наразі усі зобов’язання щодо пенсійних виплат виконані. Разом з тим, він підкреслив, що в регіоні існують проблеми із виплатами пільгових пенсій.

Не зміг Петро Кулініч своєю увагою обійти і політичну ситуацію. За його словами, сьогодні його підлеглих нерідко змушують вступати до тієї, чи іншої партії. І цю ганебну практику необхідно раз і назавжди припинити. На що голова обласної ради Микола Звєрєв відповів:

- Саме зараз ми руйнуємо тоталітарну систему, щоб в нашій державі вже більше ніколи не було рабів. Тому, як тільки ще раз я почую, хтось десь там і когось заганяє в якусь партію, то особисто стану на захист цієї людини. А винні у цьому приниженні понесуть серйозну відповідальність.

В.о. голови облдержадміністрації Микола Стрілець підтримав Миколу Звєрєва і закликав політичні партії взагалі деполітизувати роботу влади.

В обговоренні питань забезпечення життєдіяльності області також взяли участь: заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, начальник Управління освіти і науки ОДА Анатолій Заліський, начальник Управління охорони здоров’я ОДА Галина Василькова, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Хілик та інші.

Підбиваючи підсумки наради, голова обласної ради Микола Звєрєв висловив сподівання, що спільними зусиллями нової влади і громадськості більшість проблем сьогодення буде вирішено. Він закликав присутніх до згуртованості в ім’я збереження миру і добробуту людей.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.