Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:06:57

Міліції видали бойову зброю - В.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко

20.02.2014   16:37Агенцiя

Звернення Віталія Захарченка до українських громадян

Шановні громадяни!

МВС України неодноразово закликало мітингувальників припинити протиправні дії. Ми попереджали про кримінальну відповідальність. Ми роз’яснювали, які саме порушення закону відбуваються. Ми застерігали не йти на поводу у радикально налаштованих бойовиків.

Але, на жаль, почути нас та зробити відповідні висновки ніхто не захотів.
Сьогодні відкрито прицільну стрільбу по працівникам міліції з бойової зброї. З вогнепальними пораненнями госпіталізовано вже 29 правоохоронців, є загиблі, а загальний рахунок жертв вже йде на десятки. Захоплено декілька наших працівників, адже міліція несла службу з охорони громадського порядку без вогнепальної зброї.

Ми розцінюємо ці дії як явну агресію з боку екстремістів, які намагаються перекласти провину на правоохоронців, хоча всім розсудливим громадян давно зрозуміло, що силові дії провокують виключно опозиційні лідери.

Вони стверджують, що не мають відношення до радикалів, але самі підбурюють їх на наступ, а потім не в змозі їх контролювати.

Перемир’я порушене, екстремісти продовжують нападати.

В рамках роботи Антитерористичного центру при Службі безпеки України мною підписані відповідні накази – правоохоронцям видано бойову зброю і вона буде застосована у відповідності до Закону України «Про міліцію» :
· для захисту громадян від нападу, що загрожує їх життю і здоров'ю, а також звільнення заложників;
· для відбиття нападу на працівника міліції або членів його сім'ї, якщо їх життю або здоров'ю загрожує небезпека;
· для відбиття нападу на охоронювані об'єкти, конвої, жилі приміщення громадян, приміщення державних і громадських підприємств, установ і організацій, а також звільнення їх у разі захоплення тощо.

На вулицях гинуть не лише правоохоронці, але й мирні громадяни. Почалися погроми у Києві та західному регіоні держави. Злочинці трощать все навколо, захоплюють установи та магазини, підпалюють автомобілі, адміністративні та житлові будівлі.

Лідери «Правого сектора» підбурюють людей озброюватися та захоплювати державні установи.

МВС вимагає від екстремістів добровільно здати зброю та повернутися у рамки мирного протесту. А лідерам та представникам опозиції, які здатні тверезо оцінити ситуацію, – відмежуватися від радикалів та не підтримувати їх на далі.

Міліція – це озброєний орган виконавчої влади, і закон дозволяє застосувати силу, спецзасоби та зброю. І не знайдеться жодної демократичної країни, де поліцейська структура проявила б таку витримку та толерантність.

Але завдання МВС України – підтримувати законність, і міліція здатна відновити лад та спокій у державі.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини