Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:49:26

Чернігівський штаб національного спротиву: наш протест продовжує бути абсолютно мирним і ненасильницьким

15.02.2014   09:02Агенцiя

Прес-служби Чернігівської обласної прокуратури та центру зв’язків з громадськістю обласного управління внутрішніх справ поширили заяви про незаконність загонів народної самооборони як воєнізованих формувань. Правоохоронці погрожують при цьому застосувати відповідні статті Кримінального кодексу.

Також активістам чернігівського Майдану намагаються вручити повістки у справі т.зв. штурму обласної адміністрації, спровокованого першим заступником голови ОДА Миколою Стрільцем та керівництвом УМВС.
Прес-служба обласного штабу національного спротиву уповноважена заявити, що наш протест продовжує бути абсолютно мирним і ненасильницьким. Міліція покликана захищати громадян, які мають конституційне право на мирний протест, а не бути органом лише влади.

На жаль, схоже, що міліція втратила контроль над ситуацією – і це проявилося ще в листопаді минулого року, коли міська міліція офіційно, листом до міської ради, розписалася у власній неможливості виконати функціональні обов’язки по захисту порядку біля євронамету в центрі міста. Що дало підстави владі розігнати мирний протест учасників євро майдану.

Влада замість того, щоб вийти до людей, почути їхні вимоги, роз’яснити свою позицію, стравлює громадян між собою, щоб зняти із себе відповідальність за соціально- економічний стан у державі.

Адекватні ж дії влади, як це було в обласній раді, з нашого боку завжди завершуються мирно. Перетворення ж керівництвом ОДА будівлі обласної комунальної власності – будинку, в якому знаходиться обласна державна адміністрація, у фортецю із завареними металевими пластинами вікнами, з піском на підлозі кабінетів, з оточеною ззовні і зсередини силовиками, свідчить про хворобливе уявлення влади про народ, яким вона тимчасово керує.

Влада під час штурму ОДА використовувала т.зв. тітушок, якими керували працівники міліції, про що є беззаперечні докази. Проте прокуратура не розглядає справ про використання вихованців спортивних клубів для силових дій і провокування конфліктів.

Мирні протестувальники, бачачи дії силовиків, які у Києві призвели до щонайменше 5 смертей, вибитих очей у багатьох молодих людей, побиття журналістів, мають право захищати своє життя і здоров’я. Саме з цією метою і створюються загони самооборони, які не є воєнізованими і не підпадають під статтю Кримінального кодексу.

В той же час обласний штаб національного спротиву звертає увагу керівників обласної та міської міліції, що внаслідок виконання міліцією невластивих функцій, у Чернігові зросла злочинність, свідченням чому є ряд хуліганських нападів з пограбуванням громадян.

Обласний штаб національного спротиву вимагає від органів прокуратури та міліції провести ретельну перевірку усіх фактів використання керівництвом ОДА угрупувань т.зв. ті тушок під прикриттям міліції і публічно повідомити про її наслідки.


Прес-служба обласного штабу національного спротиву.


До теми: Звернення прокурора Чернігівської області Говоруха Максима Миколайовича. ВІДЕО

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини