Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:02:26

У Новий рік бюджетники області входять без боргів із заробітної плати

30.12.2013   15:49

Про це 30 грудня на прес-конференції повідомили директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Сергій Мойсієнко, начальник управління охорони здоров’я ОДА Галина Василькова та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський.

За їх інформацією, на сьогодні питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам культури, охорони здоров’я та освіти майже вирішено. На виконання доручень Президента України відповідним рішенням Кабінету Міністрів України Чернігівщині була виділена дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів у сумі 95,6 млн грн. Це дало змогу майже у повному обсязі погасити заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетної сфери за листопад та частину грудня поточного року.

Крім цього, сьогодні очікується ще 63,5 млн грн. планової дотації для Чернігівщини за 2013 рік. Ці кошти будуть направлені на виплату належної частини заробітної плати працівникам бюджетної сфери за грудень.

Загалом, за словами Анатолія Заліського, фінансові надходження дали змогу повністю погасити заборгованість із заробітної плати освітянам практично в усіх районах області. І це, не зважаючи на те, що бюджети на 2013 рік в окремих районах та містах приймались зі значною нестачею бюджетних призначень на заробітну плату.

Галина Василькова розповіла, що вся заборгованість, яка виникла за листопад по медичній галузі області, погашена у повному обсязі. За грудень виплачено аванс всім працівникам обласних медичних закладів. Залишились виплати по 7-ми районам (це 6,605 млн грн), які будуть здійснені вже сьогодні, адже відповідні платіжні доручення знаходяться в головному управлінні Державного Казначейства в області.

Як зазначив Сергій Мойсієнко, вже у повному обсязі виплачено зарплату працівникам театрально-видовищних підприємств, а це 4 театри і філармонія. На ці цілі рішенням обласної ради було виділено 7,1 млн грн. У цілому, усі заклади культури, які фінансуються з обласного бюджету, заборгованості із зарплат не мають.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини