Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:59:08

До 96-ї річниці подвигу Героїв Крут

27.12.2013   14:43

27 грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду з питань підготовки та відзначення в області 96-ї річниці подвигу Героїв Крут у січні 2014 року.

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови Борзнянської та Ніжинської райдержадміністрацій, представники Українського інституту національної пам’яті та Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».

Щороку 29 січня на території області відбувається ряд заходів, спрямованих на гідне вшанування подвигу героїв бою під Крутами.

У 2014 році в цей день центральним заходом не лише обласного, а й національного значення традиційно стане мітинг-реквієм на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» в с.Пам’ятне Борзнянського району.

Велика увага приділена підготовці заходів у містах Чернігів, Ніжин та Прилуки, а також Ніжинському та Борзнянському районах.

У закладах культури та освіти працюють постійно діючі тематичні виставки щодо вшанування пам’яті героїв Крут; з нагоди чергової річниці бою під Крутами будуть організовані додаткові екскурсійні програми для школярів та студентів.

До цього дня облдержадміністрацією було ініційовано презентацію збірника документів і матеріалів «Бій під Крутами в національній пам’яті», виданого Українським інститутом національної пам’яті, яка відбудеться у Чернігові 20 січня 2014 року.

Як відзначив очільник області, вшанування крутянських Героїв є справою загальнонаціонального значення, бо це – приклад самовідданості і звитяги в ім’я України та її незалежності.

Він підкреслив: для проведення заходу 29 січня на належному рівні вже сьогодні необхідно активізувати підготовчу роботу щодо відзначення цієї важливої пам’ятної дати.

Голова облдержадміністрації дав доручення за результатами наради доопрацювати Обласний план заходів з підготовки та відзначення в області 96-ї річниці Подвигу Героїв Крут і забезпечити його виконання.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини