Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:35:51

Мирний мітинг у центрі Чернігова: версії сторін

25.12.2013   13:06Агенцiя

25 грудня зранку активісти чернігівського осередку політичної партії "Демократичний альянс" проводили мітинг.

Метою заходу було повідомлення мешканців міста про те, що "Є план. Дій!". Захід закінчився з’ясуванням стосунків із працівниками правоохоронних структур і адміністративним протоколом. Кожен із учасників конфлікту вже роз’яснив свої дії.

Тож наводимо версії сторін дослівно.

Прес-служба Чернігівської обласної організації Політичної партії «Демократичний Альянс» повідомляє:

Сьогодні, 25 грудня, у Чернігові на перехресті пр-ту Миру і Перемоги проходив всеукраїнський флеш-моб «Є план. Дій! Plan2014.org». Декілька активістів Демократичного Альянсу тримало плакат «Є план. Дій! Plan2014.org». Метою заходу було поінформувати чернігівців щодо запропонованого ДемАльянсом плану дій на 2014 рік (Plan2014.org) метою якого є повалення режиму Януковича і початок відбудови України. Жителі міста, які зранку їхали на роботу, проявляли  інтерес, підходили, фотографували, сигналили - була відчутна всебічна підтримка активістів і «частинки» Майдану в Чернігові.

Та варто зазначити, що ще за п’ять хвилин до початку акції активістів вже чекали правоохоронці в цивільному і по формі.  А вже через п’ять-десять хвилин після початку заходу приїхало 3 машини міліції. І тільки через півгодини, після команди «згори» співробітники міліції нарешті зрозуміли, яку саме статтю було порушено і на кого необхідно скласти протокол.  В результаті чого було складено адміністративний протокол по статті 185-1 КУпаП на Андрійченка Ігоря Володимировича за порушення правил мирних зібрань, який буде оскаржено в суді.

Прес-служба УМВС України в Чернігівській області:

Зранку 25 грудня в Чернігові на перехресті проспекту Перемоги і проспекту Миру (напроти пам'ятника Володимиру Ульянову) голова Чернігівського осередку партії Демократичний альянс Ігор Андрійченко організував і провів незаконне зібрання.

Оскільки захід здійснювався з порушенням законодавства (без завчасного сповіщення органів влади), працівники міліції склали на організатора незаконного зібрання адміністративний протокол за статтею 185-1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) - тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Міліція нагадує, що згідно зі статтею 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Міліція діяла в рамках чинного законодавства.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.