Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:56:12

Звернення голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка до жителів Чернігівщини

11.12.2013   11:47

Шановні жителі Чернігівського краю!

Хочу звернутися до вас у зв’язку із ситуацією, яка склалася в країні за останні дні, та запевнити, що внаслідок планомірної роботи місцевих органів виконавчої влади в регіоні зберігається стабільна обстановка, забезпечено безперебійне функціонування підприємств та бюджетних установ.

Щоденно у штатному режимі працюють служби екстреної медичної допомоги, пожежної охорони, житлово-комунального і дорожнього господарств, рятівники та енергетики. Правоохоронні органи області стоять на захисті прав і свобод громадян, підтримуючи громадський порядок.

Завдяки тісній співпраці з центральними органами влади нам вдається поетапно забезпечувати надходження коштів на виплату заробітної плати, зокрема за жовтень та частково за листопад цього року. Нині обласна держадміністрація, співпрацюючи з Кабінетом Міністрів України, робить усе можливе, щоб повністю вирішити питання виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери у найближчий час.

Одночасно триває робота над розробкою державного та місцевих бюджетів, що має забезпечити нормальне функціонування закладів освіти, культури, соціальної та медичної галузі у наступному році.

Ми вживаємо заходів, щоб змінити критерії розрахунків щодо фінансування бюджетної сфери області на 2014 рік, аби упередити повторення тих складностей з виплатою зарплати, які мали наприкінці багатьох попередніх років. І від того, наскільки якісно будуть сформовані та вчасно прийняті місцеві бюджети усіх рівнів, залежатиме добробут усіх жителів Чернігівського краю.

Переконаний, що будь-які спроби посилити політичне протистояння, перешкоджати роботі підприємств, установ та організацій, заважати роботі державних установ та місцевих рад – можуть призвести лише до небажаних наслідків у соціально-економічному секторі. Це може стати причиною неприйняття державного та місцевих бюджетів, що, у свою чергу, негативно відобразиться на виплаті зарплат, пенсій, соціальних допомог.

Закликаю усіх мешканців Чернігівщини до мудрості і спокою, збереження правопорядку, недопущення провокування і розвитку конфліктів.

Як голова обласної державної адміністрації запевняю, що всі служби, які відповідають за життєзабезпечення людей, будуть працювати професійно та злагоджено. А правоохоронні органі, підтримуючи конституційний порядок, діятимуть чітко у межах закону.

Шановні жителі Чернігівського краю !

На прикладі нашої спільної роботи ми переконались: тільки згуртованість та здатність до політичних компромісів дозволяє нам успішно справлятися з проблемами, що постають в ході поступального розвитку регіону. Немає сумнівів, що громада Чернігівщини у черговий раз продемонструє вміння вирішувати складні суспільно-політичні виклики злагоджено і толерантно.

Упевнений, що разом ми здолаємо усі перешкоди на шляху до побудови економічно міцної Української держави.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.