Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:05:25

Не допустити загрози для життя і здоров’я людей та забезпечити стабільну роботу об’єктів і систем життєдіяльності

07.12.2013   12:49

Саме таке завдання поставив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко керівникам структурних підрозділів ОДА, установ та організацій області 7 грудня на розширеному засіданні обласного оперативного штабу з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2013/2014 року.

У засіданні також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець, заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники обласних управлінь і організацій.

На оперативному штабі розглянули питання готовності обласних управлінь, організацій і підприємств, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування до дій і роботи в екстремальних зимових умовах.

Звертаючись до присутніх, Володимир Хоменко зазначив, що актуальність розгляду цього питання обумовлена нагальною необхідністю підготовки органів влади на місцях, кожного керівника на відповідній ділянці роботи щодо вжиття завчасних ефективних заходів попередження небезпечних подій і мінімізації наслідків стихійних природних явищ, техногенних аварій, саме в зимовий період, забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення і сталої роботи господарського комплексу області.

«На засіданні Уряду 4 грудня Прем’єр-міністр наголосив, що залишається абсолютно необхідна для цивілізованої європейської держави робота. За словами Главу Уряду, виконавча влада працює безперебійно і контролює ситуацію в державі і жодних збоїв, на щастя, не сталося, не дивлячись на протиправне блокування окремих органів влади», - підкреслив очільник області.

З іншого боку, несвоєчасне проведення заходів з підготовки до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, на будь-які небезпечні події може призвести до порушення нормальних умов життєдіяльності населення і функціонування об’єктів та систем життєзабезпечення, завдання значних матеріальних збитків, а ще гірше – призвести до травмування або загибелі людей.

Під час засідання керівники структурних підрозділів ОДА, установ, організацій області доповіли про стан підготовки та взаємодію у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Володимир Хоменко звернув увагу кожного керівника на персональну відповідальність за вжиття адекватних заходів запобігання негативним наслідкам та здатності ефективного реагування в разі виникнення небезпечних подій і надзвичайних ситуацій.

За словами керівника області, нагальними на сьогодні є виконання завдань щодо відпрацювання планів взаємодії органів виконавчої влади, управлінь, організацій і підприємств, аварійно-диспетчерських служб по кожній адміністративній території до об’єкта включно; забезпечення готовності техніки і механізмів, які передбачається залучати для ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період; вжиття заходів безаварійної роботи об’єктів і систем, які забезпечують життєдіяльність населення, особливо в умовах зниження температури повітря та ускладнення погодних умов; створення запасів пально-мастильних матеріалів для забезпечення роботи техніки і механізмів протягом зимового періоду та забезпечити нормальний температурний режим в закладах освіти, охорони здоров'я і соціальної сфери, постачання продуктів першої необхідності, безперебійної медичної допомоги та організації допомоги людям у разі потреби.

«Головне - зробити все, щоб не допустити загрози для життя і здоров’я людей, забезпечити стабільну роботу транспортної інфраструктури, об’єктів і систем, що забезпечують життєдіяльність населення», - наголосив голова обласної Державіної адміністрації Володимир Хоменко.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини