Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:55:01

До Дня місцевого самоврядування

07.12.2013   10:26

Традиційно в Україні 7 грудня відзначається День місцевого самоврядування - це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.

Напередодні свята за дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка привітав працівників органів місцевого самоврядування м. Чернігова перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Стрілець. В урочистостях також взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Звертаючись до присутніх, Микола Стрілець зазначив, що роль місцевих громад у системі державного управління зростає з року в рік. Саме через органи самоврядування громадяни реалізують своє право брати участь у вирішенні питань місцевого значення, відстоювати інтереси своєї територіальної громади.

Перший заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що серед пріоритетних завдань, визначених Президентом України Віктором Януковичем на найближчу перспективу, важливе місце належить реформі місцевого самоврядування. «Як наголошує Глава держави, вона має відбуватися на засадах децентралізації владних повноважень, консолідації ресурсного забезпечення та стратегічного планування розвитку територіальних громад. На сьогодні завершено широке обговорення проекту Концепції реформи самоврядування та з врахуванням пропозицій громадськості підготовлено відповідний проект Указу Президента України», - констатував Микола Стрілець та наголосив, що лише спільними зусиллями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування можна реалізувати стратегічні напрями соціально-економічного розвитку області, вирішувати нагальні проблеми життєдіяльності територіальних громад регіону.

Микола Стрілець висловив щиру вдячність всім працівникам Чернігівської міської ради за плідну, самовіддану працю на благо держави і кожного її громадянина та з нагоди свята вручив відзнаки облдержадміністрації.

Цього дня кращі представники місцевого самоврядування були нагороджені відзнаками обласної ради та Чернігівського міськвиконкому.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.