Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:06:52

Наталія Королевська позитивно оцінила роботу закладів соціальної сфери області. ФОТОрепортаж

02.12.2013   08:09

29 листопада, у рамках робочої поїздки Міністр соціальної політики Наталія Королевська разом із головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком та головою обласної ради Анатолієм Мельником відвідали ряд закладів соціальної сфери області.

Вони відвідали обласний центр матері та дитини «Батьки й дитина разом», обласний центр соціально-психологічної допомоги та Чернігівський міський центр зайнятості населення.

Директор обласного центру матері та дитини «Батьки й дитина разом» Ольга Філіпська розповіла Наталії Королевській про заклад, підкресливши, що він створений для тимчасового проживання вагітних жінок та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах. За роки функціонування закладу в ньому отримали допомогу 90 мам з 96 маленькими дітьми.

На сьогодні в закладі перебуває 7 мам та 7 дітей. Тут молоді матері отримують допомогу юриста, психолога, медичних працівників, оволодівають соціально-побутовими навичками.

Основною метою діяльності обласного центру соціально-психологічної допомоги є надання соціальних послуг молоді та сім'ям (одному з батьків) з дітьми, які внаслідок стихійного лиха, вчинення стосовно них злочину, насильства (в т.ч. в сім’ї) або реальної загрози його вчинення та за інших причин, потрапили в складні життєві обставини, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно. Заклад розрахований на 13 місць. Максимальний термін перебування особи в центрі становить 90 діб.

З початку діяльності на тимчасовому проживанні в центрі перебувала 341 особа (в т.ч. 80 сімей з 119 дітьми), яким було надано близько 36000 соціальних послуг. Кваліфіковані спеціалісти центру, а це психолог, соціальний педагог, юрист, допомагають молоді та сім’ям у працевлаштуванні, навчанні, пошуку житла, оформленні відсутніх документів.

Ознайомившись з роботою цих закладів, Міністр соціальної політики України поспілкувалась з жінками, що перебувають у центрі та соціальними працівниками.

Під час відвідування Чернігівського міського центру зайнятості населення Наталія Королевська зазначила, що прийнята на Чернігівщині програма зайнятості населення поступово виконується. Так, з початку року Чернігівським міським центром зайнятості працевлаштовано 4,2 тис. громадян або кожного третього, що знаходився на обліку.

Міністр соціальної політики України позитивно оцінила роботу закладів соціальної сфери області, підкресливши, що досвід Чернігівщини у наданні соціальних послуг матерям та сім’ям, які опинилися у складних життєвих умовах потрібно поширювати по всій країні.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.