Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:19:49

На Чернігівщині комуністи зібрали майже 100 тисяч підписів на підтримку референдуму

26.11.2013   17:11Агенцiя

Комуністи завершили процедуру збору підписів на підтримку проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Усього зібрано близько 3,5 млн. підписів.

Про це 22 листопада 2013 року на прес-конференції в дискусійному клубі «Експертна думка» повідомили представники Чернігівського обкому Комуністичної партії України Губар Віктор Іванович – народний депутат України, секретар обкому КПУ, Давлеткужин Роман Рашитович – секретар обкому КПУ, Кистерна Валерія Володимирівна – секретар обкому ЛКСМУ.

«Зібрали більше трьох мільйонів підписів» - заявив Віктор Губар. Він запевнив, що їх збір проводився у суворій відповідності до законодавства України та вимог Центральної виборчої комісії. За словами народного депутата, всі бачили істерію влади і опозиції щодо позиції КПУ в Митний союз, проте сьогоднішня ситуація підтвердила правоту позиції комуністів і хибність курсу до асоціації з ЄС. Віктор Іванович наголосив, що Компартія лише відстоює право народу вирішувати долю України. Це право можливо здійснити, провівши референдум, а вибір більшості покаже, в напрямі якого союзу рухатись - Митного чи Європейського.

«Відбулася підміна понять: євроінтеграцію замінили на асоціацію» - зазначив Роман Давлеткужин. – А єдине, що ми б отримали, це стали рабами Євросоюзу, а він натомість мав ринок збуту та сировинну базу». Проти такого розвитку подій висловилося близько ста тисяч жителів області, що власними підписами підтвердили бажання на вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Підтримали позицію КПУ, як сільські мешканці, так і містяни, як люди літнього віку, так і молодь. Про це повідомила Валерія Кистерна , зазначивши що молоді люди охоче ставили підписи за проведення всеукраїнського референдуму, при чому, така ситуація спостерігалась і на Чернігівщині, і на Заході країни.

Комуністи подякували всім, хто поставив підписи на підтримку проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Та зазначили, що не обійшлося без труднощів, в яких, на думку учасників прес-конференції, велику роль зіграли представники ЗМІ, що нагнітали обстановку навколо акції, та наразі всі папери відправлено на перевірку і, якщо волевиявлення 3,5 млн українців не будуть визнані, КПУ звернеться за правдою до суду.

За словами представників КПУ, вони й надалі наполегливо відстоюватимуть право народу України на формування політики держави і висловлення своєї думки.

Дискусійний клуб "Експертна думка"

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини