Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:51:53

О. Кодола: Влада здійснює спробу фінансової ліквідації місцевого самоврядування

21.11.2013   15:22Агенцiя

По це заявив депутат обласної ради, голова фракції "Батьківщина" Олександр Кодола під час прес-конференції 21 листопада.

З жовтня місяця депутати "Батьківщини" займається проблемою заборгованості Держказначейства. Депутати місцевих рад разом з громадою проводили пікетування органів Держказначейств по всій області, а також ініціювали проведення позачергових сесій з цього питання. Проте, за цей час ситуація не покращилася жодним чином. Заборгованість Держказначейства України перед місцевими бюджетами, підприємствами, організаціями та установами Чернігівщини вже збільшилася до 318 млн гривень.

Упродовж кількох останніх місяців Державне казначейство України не здійснює розрахунків за платіжними дорученнями органів місцевого самоврядування.
          
"Ми є свідками того, як влада здійснює спробу фінансової ліквідації місцевого самоврядування. Уявіть, якби банк указував клієнтові, який відкрив рахунок чи депозит в банку, коли і як йому знімати кошти з нього; чи кредитор керував би підприємцем, розповідаючи, коли та що купляти, або платити зарплату... Ситуація з блокуванням рахунків місцевого самоврядування така ж абсурдна", - зазначив голова фракції "Батьківщина" Олександр Кодола.
 
Мало того, що фактично припинилося фінансування програм місцевого розвитку, за винятком окремих "наближених" міст, так дійшло до того, що навіть захищеними Бюджетним кодексом коштами місцеве самоврядування не може користуватися. Уряд через Держказначейство заліз у кишеню міському самоврядуванню.
  
Інша тема, яка обговорювалась на прес-конференції - це підтримка Чернігівською обласною радою євроінтеграційного курсу напередодні Саміту "Східного партнерства".
  
28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт "Східного партнерства", під час якого очікується підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським союзом, заснованої на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції. Сьогодні Україна отримала історичний шанс стати повноцінним членом європейської спільноти.
  
"Підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом - важливий крок для розвитку нашої держави, і ми зобов'язані донести позицію народу, місцевих громад до Президента Януковича, в чиїх руках сьогодні доля Угоди", - зазначив Олександр Кодола.
Чернігівська область підтримує євроінтеграційний курс як один із пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики.

14 листопада на черговій сесії Ніжинської міської ради, депутати прийняли рішення стосовно взяття євроінтеграційного курсу. Підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС відповідає волі виборців Чернігівської області, оскільки сприятиме і соціально-економічному розвитку Чернігівщини, створенню нових робочих місць, розвитку туризму тощо.

Депутат Чернігівської обласної ради Сергій Журман розказав про проект рішення, який він подав до обласної ради "Про використання прапору Європи у Чернігівській області".

27 листопада відбудеться 15 сесія Чернігівської обласної ради, на яку за ініціативи депутатів від "Батьківщини" виносяться питання щодо затримки виплат коштів Держказначейством, щодо підтримки євро інтеграційного курсу, та про використання прапору Європи в Чернігівській області.


Прес-служба Чернігівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина"

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини