Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:06:43

Для незайнятого населення пропонується участь у громадських роботах

19.11.2013   11:55

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 18 листопада схвалив Програму організації та проведення у 2014 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова. Програма розроблена Чернігівським міським центром зайнятості з метою забезпечення тимчасової зайнятості населення.

Програма має на меті залучення максимально широкого кола незайнятих мешканців міста до участі у виконанні громадських робіт. Це, на думку розробників Програми, дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми міста у благоустрої міста, відбудові історико-архітектурних пам'яток, заповідників та об'єктів соціальної сфери.

 Через складні явища в економіці країни, що відбуваються в останні роки, до міського центру зайнятості за 10 місяців поточного року за допомогою у пошуку роботи звернулися 9817 осіб, за аналогічний період минулого року – 8054. Для вирішення проблеми їх працевлаштування застосовувались активні заходи сприяння зайнятості, а саме: працевлаштована 2181 особа, проходили професійне навчання – 635 осіб, на громадських та інших роботах тимчасового характеру працювали 986 безробітних мешканців міста. Втім, активними формами сприяння зайнятості вдалося охопити лише 40 % тих, хто перебував на обліку у нинішньому році.

 Таким чином, одним із важливих заходів підтримки людей у період вимушеного безробіття та пошуку роботи є залучення їх до участі в громадських роботах – загальнодоступному виді тимчасової трудової діяльності громадян, що виконується на договірній основі.

 Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення", порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року, фінансування таких робіт передбачено за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на паритетних засадах, а також, окремими підприємствами, організаціями і установами.

 Для виконання громадських робіт у 2014 році планується залучити 1330 безробітних громадян і організувати їхню працю на підприємствах комунальної форми власності, державних підприємствах, установах, організаціях, що підпорядковані органам місцевої влади, а також, за договорами з іншими роботодавцями.

 Зважаючи на вищезазначене, міський центр зайнятості підготує пропозиції підприємствам, організаціям, установам міста щодо проведення громадських робіт з благоустрою та озеленення м. Чернігова, зон відпочинку і туризму, з відбудови історико-архітектурних пам'ятників, заповідників, виконання підсобних робіт на будівництві та ремонті об'єктів соціальної сфери, надання допомоги громадянам похилого віку, інвалідам війни і праці, хворим особам, дітям-інвалідам та ін.

 Для проведення у місті громадських робіт з місцевого бюджету для оплати праці безробітних громадян у комунальній та соціальній сферах планується виділити 400 тис. грн. Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (фінансує Чернігівський міський центр зайнятості) кошти виділяються в таких же обсягах на паритетних засадах з місцевим бюджетом.

Виконком міської ради доручив міському центру зайнятості внести Програму організації та проведення у 2014 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова на розгляд Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини