Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:21:53

Найголовніше сьогодні – забезпечити умови розвитку молоді та можливості для її самореалізації

15.11.2013   09:52

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час зустрічі зі студентами вищих навчальних закладів Чернігівщини з нагоди Дня студента.

Очільник області висловив упевненість у тому, що завдяки активній громадянській позиції студентства, цілеспрямованості, прагненню до власної самореалізації, студентство Чернігівщини робитиме гідній внесок у розвиток рідного краю, зміцнення його інтелектуального потенціалу.

«ХХІ століття висуває до освіти нові вимоги. Глобалізація, швидка зміна технологій, утвердження пріоритетів сталого розвитку суспільства зумовлюють зростання ролі освіти.

Розвиток освіти є пріоритетним в державній політиці Президента України й Уряду. Держава усіляко підтримує молодь, запроваджує нові програми, спрямовані на модернізацію освітнього простору та підвищення ролі молоді у розбудові демократичного громадянського суспільства.

З метою забезпечення вирішення актуальних питань, порушених на Всеукраїнському форумі молоді у вересні цього року, Главою держави підписано доручення, яким передбачено створення регіональних молодіжних центрів, відновлення діяльності дорадчих органів при органах влади з питань молодіжної політики», - наголосив очільник області.

Він підкреслив, що найголовніше сьогодні – забезпечити такі умови розвитку молоді, щоб вона була фізично і духовно здоровою, отримувала всі можливості для самореалізації. Насамперед, це реалізація завдань Державної цільової соціальної програми на 2009–2015 роки «Молодь України». Робота у цій сфері направлена на виконання нових ініціатив, викладених у Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, що схвалена Указом Президента України Віктора Януковича.

Для забезпечення максимальної ефективності навчального процесу органи державної влади та місцевого самоврядування сприяють впровадженню інформаційних технологій, забезпечують розвиток освітньої інфраструктури, піклуються про здоров'я студентів.

Сьогодні студентство 23 вищих навчальних закладів області налічує понад 21 тисячу молодих людей денної форми навчання. Це – потужний кадровий потенціал, завдяки якому відбуватиметься поліпшення економічного та соціального становища в регіоні, відродження національно-духовних традицій українського народу.

Молодь Чернігівщини проявляє свою активну життєву позицію у багатьох сферах життєдіяльності краю. Студенти є ініціаторами і виконавцями багатьох цікавих проектів, активно залучаються до реалізації обласної програми «Молодь Чернігівщини» на 2011-2015 роки.

«Успіхи і досягнення молодих людей, присутніх на сьогоднішній зустрічі – яскраве свідчення того, як ваша активна життєва позиція, розумовий, творчий і духовний потенціал забезпечують рівень розвитку, який має стати визначальним у подальшому житті», - зазначив голова облдержадміністрації.

Чернігівщина пишається студентами, які отримують іменні стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, стипендії імені М.С.Грушевського та обласної державної адміністрації.

Вагомими є здобутки студентської молоді регіону. Дванадцять юнаків і дівчат стали призерами з різних навчальних дисциплін Всеукраїнської студентської олімпіади 2012–2013 навчального року. Успішно виступили наші студенти на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді, виборовши 2 золоті та 2 срібні медалі.

Очільник області також відзначив діяльність єдиної в Європі Міжнародної літньої польової школи молодих археологів, яка створена на базі Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка. До її складу входять студенти, магістри та аспіранти майже з 30 університетів України та інших країн, а результати проведених досліджень відзначаються високим рівнем та науковою новизною.

Голова облдержадміністрації відмітив і високий рівень організації навчального процесу в Чернігівському технологічному університеті, який в цьому році набув статусу національного. Враховуючи високі показники в навчанні, троє магістрів закладу були зараховані до аспірантури Глінвордського університету у Великобританії.

Університет по праву пишається своїми талановитими студентами, серед яких є лауреати премії Президентського Фонду «Україна», інших стипендіальних програм.

На переконання керівника області, ці приклади підтверджують, що вища школа Чернігівщини впевнено увійшла у вітчизняну систему освіти третього тисячоліття.

«Нині, як ніколи, очевидно, що подолати усі труднощі реформаційного процесу та створити гідний рівень життя для кожної людини здатні не просто розумні фахівці, а люди відповідальні, високопрофесійні, мислячі на перспективу. Ці завдання можуть бути реалізованими лише завдяки оновленій системі освіти», - наголосив Володимир Хоменко.

Студентів також привітав голова обласної ради Анатолій Мельник.

Насамкінець усі присутні мали нагоду ознайомитися з досягненнями вихованців вищої школи нашій області – студенти провідних вузів презентували свої навчальні заклади, а також насичене та цікаве студентське життя.

ФОТО Віктора Кошмала

До теми:

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини