Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:09:20

До Дня працівників сільського господарства

14.11.2013   15:32

14 листопада, напередодні Дня працівників сільського господарства, аграріїв області з професійним святом привітали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник.

Як відзначив Володимир Хоменко, нинішнього року трудівники села, керівники та фахівці господарств, сільськогосподарських організацій, переробних комплексів, фермери доклали значних зусиль для того, щоб закріпити позитивні тенденції в розвитку сільськогосподарського виробництва Чернігівщини.

За десять місяців поточного року у всіх категоріях господарств області виробництво валової продукції сільського господарства зросло до 7,9 мільярда гривень, що на 3,4% більше минулого року.

Цього року очікується найбільший в історії Чернігівщини урожай зернових культур. Не зважаючи на складні погодні умови цієї осені, в області вже намолочено два з половиною мільйони тонн зерна.

І хоча збиральні роботи ще тривають, очільник області наголосив, що завдяки наполегливій праці хліборобів населення регіону на весь наступний рік забезпечене хлібом.

За останні роки Чернігівщина крок за кроком виходить на лідируючі позиції в країні у галузі молочного скотарства.

В області збудовані і працюють 40 доїльних залів, оснащених за світовими стандартами. У поточному році введено в експлуатацію 6 тваринницьких об’єктів. До кінця року має запрацювати ще три.

Завдячуючи системній роботі місцевих органів влади відчутно збільшилося надходження інвестицій в агропромисловий комплекс області. У першому півріччі 2013 року освоєно 463 мільйони гривень капітальних інвестицій, що на чверть більше, ніж за відповідний період минулого року. Наразі у тваринництві продовжується реалізація більше 40 інвестиційних проектів.

Головне наше завдання, яке послідовно втілюється на теренах області, це замкнені виробничі цикли як у молочному, так і м’ясному напрямах. Місцеві племінні суб’єкти, свої виробництво та кормова база, і обов’язково – власна переробка за схемою „від поля – до столу”.

За мету ставиться вивозити за межі області та країни не сировину, а готову продукцію, щоб мати не лише просте відтворення виробництва, а й додаткову додану вартість, збільшення кількості робочих місць та відрахувань до бюджетів усіх рівнів.

Позитивні тенденції в розвитку галузі позначилися і на підвищенні зарплат, які з минулого року зросли на 13%, і на поліпшенні соціального захисту майнових і земельних інтересів наших селян.

«Обласна державна адміністрація цілеспрямовано працює над виконанням завдань Президента України Віктора Федоровича Януковича: „поряд із нарощуванням економічного потенціалу аграрної галузі приділяти значну увагу розвитку сільських територій”.

Важливого значення надаємо реалізації в регіоні Державної програми розвитку українського села. Так, у розвиток сільських територій, інфраструктури аграрного ринку агробізнесом було вкладено 101 мільйон гривень. Це – результат злагодженої співпраці органів влади з установами і організаціями, що обслуговують агропромисловий комплекс області», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Володимир Хоменко наголосив: об’єднавши зусилля влада робить все можливе, щоб наші села змогли піднятися на новий рівень життя, отримали сучасну інфраструктуру, перетворилися на місце, де залишається жити молодь, створюються нові сім’ї, народжуються діти.

Кращі аграрії області отримали державні нагороди, відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради.

А кращі райони Чернігівщини нагороджено Кубками та Дипломами «Переможець трудового суперництва» за підсумками роботи агропромислового комплексу області в поточному році.

Лідером серед районів зони Полісся Чернігівщини став Чернігівський район. Друге місце посів Менський, а третє – Козелецький район.

Перше місце серед районів зони Лісостепу Чернігівщини посів Прилуцький район.

Друге місце у Бахмацького району, третє – у Ічнянського.


 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини