Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:34:57

Правом на податкову знижку скористалися 1876 громадян Чернігова

14.11.2013   11:27

Як повідомили у відділі адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ Міндоходів у Чернігівській області вже 1876 громадян скористалися своїм правом на нарахування податкової знижки.

Загальна  сума коштів, які надійшли на рахунки  громадян у 2013 році склала 2087,8 тис. гривень.

Нагадуємо, що відповідно до положень Податкового кодексу України податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання – це документально підтверджена сума витрат платника податку у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного у вигляді заробітної плати.

Платник, який бажає у 2013 р. скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2012 р., повинен до 31 грудня 2013 р. подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, де зазначити суму свого загального річного оподатковуваного доходу, підстави, суми та підтверджуючі документи щодо податкової знижки до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації.

Отримати  податкову знижку за результатами минулого року можуть лише ті громадяни, які  отримували заробітну плату та мали наступні витрати: сплачували  за навчання у вищих навчальних закладах, відсотки за іпотечним кредитом, вносили страхові внески недержавним установам та банкам тощо.

Звертаємо увагу на те, що у довідці від  працедавця має бути відображено суму нарахованої заробітної плати, суму утриманого із такої заробітної плати єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, а також суму податкової соціальної пільги, на яку впродовж року було зменшено заробітну плату.

Якщо платник  податку не скористався правом  на нарахування податкової знижки за результатами звітного податкового року, то на наступні роки таке право не переноситься.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини