Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:08:50

Нову систему спілкування з представниками громадськості в регіонах запровадило Міністерство доходів і зборів

14.11.2013   08:21

«Нині Україна рухається виключно в трендах Євросоюзу щодо адміністрування податків та митної сфери», - зазначив під час засідання Громадської ради при Міністерстві доходів і зборів за участі громадських рад при головних управліннях у регіонах Міністр Олександр Клименко.

Таке спілкування вперше пройшло у форматі відеоселектору. Олександр Клименко наголосив, що останнім часом вдалося створити сучасні закони, які відповідають усім необхідним нормам. Знаковою подією, що відбулася цього року, є прийняття документу про трансфертне ціноутворення. І в цьому неабияка заслуга, на думку очільника відомства, саме громадськості, яка приймала  активну участь  у розробці документа.

Міністр Олександр Клименко та учасники загальноукраїнського зібрання дійшли домовленості щодо подальшої співпраці у напрацюванні механізмів для вирішення проблем, що виникають у процесі адміністрування податків та зборів. Зокрема, у визначенні митної вартості громадськість підтримала ініціативу Міністра щодо варіантів перенесення процедури визначення митної вартості на етап пост-аудиту, але з підвищенням рівня відповідальності для брокерів та суб’єктів ЗЕД. Також позитивно оцінені і плани Міністерства щодо подальшої автоматизації усіх процесів на митниці.

Під час засідання Громадської ради обговорено пріоритети роботи Міністерства, викладені у п’ятирічній стратегії, актуальні питання податкової політики, зокрема, перспективи запровадження загального декларування доходів. За словами Олександра Клименка, запровадження цієї реформи дозволить створити компенсаційні механізми для зниження податкового навантаження на фонд оплати праці.

«Ми розуміємо всю важливість цієї ініціативи і те, що вона стосуватиметься кожного громадянина. Тому на обговорення буде винесено відразу декілька моделей загального декларування, які були розроблені разом з нашими партнерами на основі найкращого світового досвіду. Після цього очікуємо від бізнесу пропозицій та зауважень, щоб ми могли разом обрати найбільш прийнятну для України модель», - сказав Олександр Клименко.

Представники громадськості відзначили важливість діалогу Міністерства з  регіонами через відеоселектор  та запропонували продовжити таку практику проведення засідань громадських рад.

По завершенню відеоселетора відбулося  засідання громадської ради при  Головному управлінні Міндоходів у  Чернігівській області, де обговорені найактуальніші питання регіонального  рівня. До порядку денного були включені питання новацій у законодавстві щодо трансфертного ціноутворення, змін стосовно податку на нерухомість, обговорення проекту внесення змін до порядку акредитації центру сертифікації ключів тощо.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини