Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:37:33

Більше тисячі чернігівців прийняло участь у мітингу-концерті, присвячений 69-річчю визволення України від фашистських загарбників. ФОТО

26.10.2013   14:38Агенцiя

26 жовтня на Європейській площі столиці відбувся мітинг-концерт Партії регіонів, присвячений 69-річчю визволення України від фашистських загарбників.

На площі Слави столиці стартував Всеукраїнський меморіальний марш, присвячений 69 річниці визволення України від фашистських загарбників. Декількома хвилинами раніше його учасники поклали квіти до Пам’ятника Вічної Слави на могилі Невідомого солдата.

За попередніми підрахунками участь у меморіальному марші взяли понад 25 тисяч осіб. Чернігівщину представляло більше тисячі чоловік.

На чолі колони – Перший заступник Голови Партії регіонів Володимир Рибак, заступники Голови Партії регіонів Андрій Клюєв, Дмитро Шенцев, Сергій Тігіпко, перший заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, а також народні депутати України, члени парламентської фракції Партії регіонів.

Учасники маршу несли у руках державні прапори, прапори Партії регіонів, таблички з назвами і датами населених пунктів, які в 1943-44 роках звільнила Червона Армія, а також транспаранти з гаслами “Я пам’ятаю! Я пишаюся!”, “Честь і слава ветеранам!”, “Не дамо переписати історію!”, “Фашизм не пройде! У Європу – без фашистів!”.

Об 11:00 на Європейській площі розпочався святковий мітинг-концерт за участю визволителів України – ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників ветеранських, молодіжних, антифашистських організацій.
“Ми не дозволимо знищити пам’ять про подвиги визволителів, а спроби переписати історію Великої Перемоги не пройдуть! Уроки Великої Вітчизняної війни попереджають, до чого можуть призвести ідеї фашизму і нацизму, розпалювання національної ворожнечі, шовінізм, релігійна та расова нетерпимість – усе це прояви антигуманної фашистської ідеології”, – заявив, відкриваючи мітинг, Перший заступник Голови ПР Володимир Рибак.

“Расизм та ксенофобія, як і все, що пов’язано з цими ганебними явищами, суперечать фундаментальним цінностям Євросоюзу, як зазначено в резолюції, схваленій Європарламентом у 2012 році”, – сказав член комітету з науки та податкової діяльності ради адвокатів Чернігівської області, голова фонду “Майбутнє Чернігова”, член Партії регіонів Микола Торбеев. “Ми виступаємо проти будь-якого прояву неонацизму, тому що це руйнує єдину націю, перешкоджає поступальному руху України до Європи, знищує нашу гідність. Дорога неонацистам та іншим радикалам в Україну закрита!” – наголосив він.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини