Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:45:56

Опозиція розповіла про свій вплив в Чернігівській міській раді

23.10.2013   11:33Агенцiя

Клуб Молодого Політолога продовжує серію зустрічей «Міська рада: групи впливу».

Минулого тижня вже відбулася зустріч з Олександром Шкуратом. А зустріч 22 жовтня була присвячена впливу опозиційних сил в чернігівській міській раді. Своїми думками на цю тему поділилися депутати від ВО «Батьківщина» Олег  Русін, Віталій Федотов і В’ячеслав Лебідь.

22 жовтня в дискусійному клубі  «Експертна думка» відбулася зустріч з депутатами від опозиції. Олег Русін розпочав з розповіді про історію розвитку опозиційних сил в міській раді. За його словами, «Батьківщина», яка мала 19 мандатів наразі нараховує 12 депутатів. «Після виборів 2010 року ми мали унікальний шанс створити опозиційну більшість в міській раді. Але інші, так звані «опозиційні сили», підтримали провладну більшість», - зазначив депутат.

Основним інструментом впливу опозиції депутати вважають активне залучення громадськості. Прикладами такого впливу були названі питання Ялівщини та підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Однією з тем обговорення також стали рішення останньої сесії міської ради. Опозиційні депутати жорстко розкритикували питання медичної реформи та подали позов до суду з приводу цього рішення міської ради.

Депутати погодились з думкою, що кадрові питання останньої сесії свідчать про зменшення впливу міського голови та посилення бізнес-групи «Вена». Не зважаючи на це, міський голова зберігає у своїх руках важелі впливу на прийняття рішень ради. Опозиційні сили також відзначили вплив владної вертикалі, а також народних депутатів Валерія Дубіля (фракція «Батьківщина») та Владислава Атрошенка (фракція «Рідне місто»).

Велику увагу депутати приділили проблемі з казначейськими виплатами, оскільки це також впливає  на політичну ситуацію в місті. За словами гостей зустрічі центральна влада використовує дефіцит міського бюджету як інструмент впливу на міського голову. Депутати називають ситуацію з бюджетом жахливою. Яскравим прикладом є питання реорганізації медичної галузі в Чернігові. Щоб «залатати дірки» держбюджету міська влада має тотально економити на всьому.

Клуб молодого політолога має намір продовжити серію зустрічей  про групи впливу в міській  раді та запрошує політичні кола до обговорення цього питання.

Клуб молодого політолога

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.