Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:44:20

Опозиція розповіла про свій вплив в Чернігівській міській раді

23.10.2013   11:33Агенцiя

Клуб Молодого Політолога продовжує серію зустрічей «Міська рада: групи впливу».

Минулого тижня вже відбулася зустріч з Олександром Шкуратом. А зустріч 22 жовтня була присвячена впливу опозиційних сил в чернігівській міській раді. Своїми думками на цю тему поділилися депутати від ВО «Батьківщина» Олег  Русін, Віталій Федотов і В’ячеслав Лебідь.

22 жовтня в дискусійному клубі  «Експертна думка» відбулася зустріч з депутатами від опозиції. Олег Русін розпочав з розповіді про історію розвитку опозиційних сил в міській раді. За його словами, «Батьківщина», яка мала 19 мандатів наразі нараховує 12 депутатів. «Після виборів 2010 року ми мали унікальний шанс створити опозиційну більшість в міській раді. Але інші, так звані «опозиційні сили», підтримали провладну більшість», - зазначив депутат.

Основним інструментом впливу опозиції депутати вважають активне залучення громадськості. Прикладами такого впливу були названі питання Ялівщини та підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Однією з тем обговорення також стали рішення останньої сесії міської ради. Опозиційні депутати жорстко розкритикували питання медичної реформи та подали позов до суду з приводу цього рішення міської ради.

Депутати погодились з думкою, що кадрові питання останньої сесії свідчать про зменшення впливу міського голови та посилення бізнес-групи «Вена». Не зважаючи на це, міський голова зберігає у своїх руках важелі впливу на прийняття рішень ради. Опозиційні сили також відзначили вплив владної вертикалі, а також народних депутатів Валерія Дубіля (фракція «Батьківщина») та Владислава Атрошенка (фракція «Рідне місто»).

Велику увагу депутати приділили проблемі з казначейськими виплатами, оскільки це також впливає  на політичну ситуацію в місті. За словами гостей зустрічі центральна влада використовує дефіцит міського бюджету як інструмент впливу на міського голову. Депутати називають ситуацію з бюджетом жахливою. Яскравим прикладом є питання реорганізації медичної галузі в Чернігові. Щоб «залатати дірки» держбюджету міська влада має тотально економити на всьому.

Клуб молодого політолога має намір продовжити серію зустрічей  про групи впливу в міській  раді та запрошує політичні кола до обговорення цього питання.

Клуб молодого політолога

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини