Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:21:06

ОПОРА: Підтримка фракціями ВРУ та депутатами-мажоритарниками Чернігівщини євроінтеграційних законів

22.10.2013   07:46Агенцiя

Із 12-ти євроінтеграційних законів, прийнятих Верховною Радою України, 4 закони не були підтримані Комуністичною партією України, по 2 – ВО “Батьківщиною” і “УДАРом”. Лише 1 закон не підтримала ВО “Свобода”. Партія регіонів та позафракційні підтримали усі закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС до саміту у Вільнюсі.

Народні депутати України, обрані в одномандатних округах Чернігівської області, переважно підтримали євроінтеграційні законопроекти. Найбільше – 11 законопроектів – підтримав І. Куровський. Лише 3 законопроекти підтримав В. Дубіль. Проти двох ініціатив висловився О. Ляшко. Також обранець запропонував 8 поправок до проекту закону №2515. Такі дані отримала Громадянська мережа ОПОРА після підрахунку результатів голосування фракцій та присутності депутатів під час прийняття євроінтеграційних законів.

Половина законопроектів була ініційована Кабінетом Міністрів України, 5 – Народними депутатами та один – Президентом України (щодо повноважень Рахункової палати).

Каменем спотикання для депутатів став Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення (№2515), за який не голосували три фракції: ВО “Батьківщина”, “УДАР” і ВО “Свобода”. Документ, розроблений міністерством доходів і зборів, передбачає механізм боротьби з виведенням прибутку підприємств в офшорні зони і країни з низьким рівнем оподаткування. Опозиція стверджує, що законопроект не відповідає нормам і вимогам Організації економічного співробітництва і розвитку, які були покладені в основу законопроекту, та вважає, що Закон дозволяє впливати на внутрішнє ціноутворення, що може негативно позначитися на економічній ситуації.

ВО “Батьківщина” і “УДАР” не підтримали Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у відповідність з Кримінальним процесуальним кодексом України (№0894), натомість свободівці голосували за прийняття закону.

Комуністична партія України не голосувала за Проект Закону про повторні вибори у 5-ти “проблемних” округах (№2971-Д), за законопроекти стосовно виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України (№2803 і №2990), а також за Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність із стандартами Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією (№2802).

Опозиція не одностайно підтримала і Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (№2731) – лише половина депутатів із опозиційних фракцій підтримали цей законопроект. А за законопроект №2990 (щодо виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно відповідальності юридичних осіб) не голосували аж 43% депутатів фракції “Батьківщина”.

Партія регіонів найсумлінніше голосувала – від 80 до 92% фракції брали участь у голосуванні за кожен із 12-ти євро інтеграційних законів. Лише одна фракція у повному складі голосувала – це ВО “Свобода”, яка 100-відсотково підтримала два законопроекти – №2803 і 2802. З тих фракцій, які підтримували законодавчі ініціативи, найменш сумлінною була ВО “Батьківщина” – більше третини опозиціонерів не голосували за 3 законопроекти, трохи більше 20% – ще за 4 ініціативи.

6 народних депутатів України, обраних в одномандатних округах Чернігівської області, переважно підтримали євроінтеграційні законопроекти. Найбільше – 11 законопроектів – підтримав І. Куровський. За 10 законопроектів проголосував В. Атрошенко, за 9 – І. Рибаков. Лише 3 законопроекти підтримав В. Дубіль, за 5 депутат не голосував і 4 рази не був присутнім при обговоренні євроінтеграційних питань. Проти двох ініціатив висловився О. Ляшко. Також обранець запропонував 8 поправок до проекту закону №2515.

Ніхто з депутатів-мажоритарників Чернігівщини на пленарному засіданні не взяв участі в обговоренні євроінтеграційних законопроектів.

3 народних депутати України, обраних в регіоні, були відсутні на деяких засіданнях парламенту під час розгляду євроінтеграційних законопроектів (О. Дубіль, І. Рибаков, М. Рудьковський).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини