Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:14:44

Чому казначейство затримує гроші?

09.10.2013   08:19Агенцiя

Обласне держказначейство затримує сплати на суму 250 млн. грн. Депутати обласної ради “Батьківщини” на чолі з Олександром Кодолою намагалися розібратися в причині даної затримки та вимагали сплати рахунків.

8 жовтня в Головному управлінні Державної казначейської служби у Чернігівській області відбулася зустріч голови фракції “Батьківщина” Олександра Кодоли та колег-депутатів із в.о. начальника головного управління Ридзель Людмилою Анатоліївною. Метою зустрічі було вияснити порядок проходження бюджетних коштів по казначейським рахунках місцевих бюджетів. На жаль, конкретних відповідей на запитання депутати не отримали.

По самому Чернігову затримка у виплаті складає близько 22 мільйонів гривень. Лікарні не можуть закупити ліки, отримати медичне обладнання, дороги не відремонтовані. Депутати обласної ради ще 3 місяці тому перерахували свій депутатський фонд на ремонт доріг, шкіл та лікарень в сільських районах. Кошти були перераховані з обласного бюджету ще в липні. Станом на сьогодні року ці кошти висять на рівні казначейств та “фізично” ще не були перераховані відповідними казначействами до отримувачів цієї допомоги. Коли кошти будуть перераховані – невідомо.

Олександр Кодола підсумував: ““Живих” грошей в бюджеті вже не має. Керівництву казначейства категорично заборонено коментувати цю інформацію, надавати будь-які цифри та офіційну інформацію з цього приводу. Казначейство реєструє платіжні доручення, а фактично гроші не перераховуються. А саме казначейство і його працівники є заручниками цієї ситуації.”

Після зустрічі в казначействі, у стінах обласної ради відбулася зустріч депутатів ВО “Батьківщина” з керівництвом обласної ради. Голова фракції “Батьківщина” Олександр Кодола надав пропозиції з підписами депутатів фракції щодо скликання позачергової сесії обласної ради. На ній пропонується заслухати звіт начальника казначейства області, а також прийняти звернення до президента України, Уряду та Верховної Ради України щодо негайного вирішення питання затримки проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках. Також на сесії пропонується заслухати звіт голови обласної адміністрації про готовність області до зими. А у зв’язку з тим, що 28 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, під час якого очікується підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС, пропонується звернутися до керівництва країни з вимогою підписання Угоди про Асоціацію, прийняття євроінтеграційних законів, впровадження реформ та звільнення з ув’язнення Ю.В. Тимошенко.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.