Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:58:54

На обліку в управліннях соціального захисту населення Чернігівської області перебуває 15,2 тис. інвалідів, дітей-інвалідів та інших осіб, із них 946 дітей-інвалідів

04.10.2013   08:20

Найбільш уразливі верстви населення – інваліди, ветерани війни та праці – мають відчувати підвищену увагу та всебічну підтримку держави. Саме це є метою соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення рівня соціального захисту населення. Про виконання цих завдань йшлося 3 жовтня під час засідання робочої групи “Реформа соціальної сфери і підвищення якості життя” при Регіональному комітеті з економічних реформ.

руки

руки

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Інна Снегерьова інформувала про те, що на обліку в управліннях соціального захисту населення області перебуває 15,2 тис. інвалідів, дітей-інвалідів та інших осіб, із них 946 дітей-інвалідів.

Упродовж поточного року органами соціального захисту населення видані направлення на виготовлення 8,3 тис. одиниць протезно-ортопедичних виробів та ортопедичного взуття, із них 1,1 тис. засобів для дітей-інвалідів. Сформовано та відправлено до підприємств-виробників замовлення на виготовлення 4,3 тис. одиниць технічних та інших засобів реабілітації, із них 275 – для дітей-інвалідів. Для інвалідів, які не можуть користуватися кріслами колісними серійного виробництва, у 2013 році замовлено виготовлення 3 крісел колісних за індивідуальним замовленням.

Окрім цього, за поточний рік виготовлено та поставлено інвалідам 1990 одиниць технічних та інших засобів реабілітації, із них 418 інвалідних колясок.

Інна Снегерьова також підкреслила, що актуальним залишається і питання забезпечення інвалідів санаторно-курортними путівками.

Наразі в області на обліку перебуває 3,7 тис. осіб із числа ветеранів війни та інвалідів. Для забезпечення даної категорії санаторно-курортними путівками впродовж року надійшло 524 путівок, закуплених за кошти державного бюджету, та 16 путівок закуплено управліннями соціального захисту населення за рахунок субвенції.

Інваліди, які не отримали санаторно-курортні путівки, мають право на виплату компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування. За перше півріччя 2013 року таким правом скористалося понад 675 інвалідів, які отримали компенсацію на суму 207 тис. гривень.

Люди з особливими потребами також забезпечуються і спецавтотранспортом. Протягом поточного року інвалідам видано 43 автомобілі, із них 3 автомобілі, які надійшли в якості гуманітарної допомоги.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.