Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:03:26

Міський голова Чернігова зустрівся з представниками "Студреспубліки"

03.10.2013   14:02

Зустріч із активістами міжнародної програми "Студреспубліка" пройшла у Чернігівській міській раді. Поспілкуватися з міським головою Олександром Соколовим завітали студентський мер Роман Васько (студент Чернігівського державного інституту економіки і управління) та представники студентського магістрату, яких обрали на рік під час проведення у серпні регіонального етапу програми "Студентська республіка". Цей проект 15 років поспіль збирає й об’єднує найактивнішу молодь, у тому числі й на Чернігівщині.

Один із засновників "Студреспубліки" Олександр Щерба запропонував О.Соколову підтримувати молодіжні проекти, що сприяли б розвитку міста, були змістовними, а не тільки спрямованими на дозвілля. На його думку, в Чернігові є потреба створити молодіжний центр. Також він виступив із пропозицією залучити студентів інформаційних спеціальностей до створення, приміром, порталу комунальних проблем. Такий вже діє у Вінниці і є своєрідним зворотнім зв'язком між місцевою владою та громадою.

Студентський мер Р.Васько виступив перед міським головою і присутніми з презентацією стратегії розвитку Чернігова як європейського міста. Молодіжні пропозиції стосувалися не тільки підтримки молоді, дозвілля, а й порушували питання економічного розвитку обласного центру Чернігівщини, вирішення транспортних проблем.

Міський голова зауважив, що з інтересом ознайомився з молодіжними ініціативами. За його словами, молоді люди посилаються на європейський досвід, що особливо важливо у рамках євроінтеграційних процесів в Україні. О.Соколов підкреслив, що міська влада Чернігова і надалі підтримуватиме громадські молодіжні організації через традиційний конкурс міні-грантів. "Суму коштів, вважаю, збільшимо на наступний рік, але конкурсну систему змінювати не будемо", - сказав керівник Чернігова. Також він пообіцяв студентам продовжити вже існуючу практику стажувань в управліннях і відділах Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини