Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:27:36

Головна проблема бюджетників - казначейство, яке не дає можливості користуватися грошима?

19.09.2013   19:32Агенцiя

Таку думку висловив депутат обласної ради Ярослав Демченков.

- Державна казначейська служба паралізувала роботу практично всіх закладів та установ, які мають відношення до фінансування за рахунок бюджетних коштів. Особливо потерпають медики, освітяни та працівники місцеві органи влади.Ідіотизм ситуації у тому, що гроші є лише на паперах. До сплати приймають, але не сплачують, та не дозволяють користуватись грошима місцевих бюджетів, - каже депутат.

Наприклад, у Чернігівській області фінансується 29 з 73 обласних програми, які повинні стимулювати розвиток у різних секторах. Але навіть 29 програм фінансуються частково та із затримками. Під загрозою медичні програми, діти, освіта, спорт, містобудівництво, розвиток підприємництва тощо.

На 2013 рік депутати обласної ради у бюджеті передбачили придбати 5 автобусів, це при необхідних 80. Але і ці п’ять невідомо коли почнуть возити дітей. "Під час засідання Чернігівської обласної ради директор фінансового департаменту Чернігівської облдержадміністрації не зміг сказати коли буде придбані автобуси, чи взагалі будуть. Також складною стала відповідь щодо заборгованості по заробітній платі. Казначейство тримає всіх у невизначеності", - пояснює Ярослав Демченков.

За його словами депутати обласної ради, які активно відстоювали Партію регіонів, розводять руками та дивуються ситуації. Підрядні організації, які обслуговують бюджетні установи, відмовляються або дуже неохоче беруться до виконання робіт за державні кошти.

- Я звернувся до народних депутатів України з проханням у п’ятницю на День Уряду у Верховній Раді розпитати голову Державної казначейської служби з цього питання, - зазначив депутат.

До теми:

П'ята частина депутатів облради не вийшла з відпустки. ВІДЕО

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини