Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:36:58

Чернігів прийняв естафету пам’яті від Донецька

14.09.2013   11:33Агенцiя

Реліквія всеукраїнської естафети пам’яті “Перемога у кожному з нас!” – снаряд часів Великої Вітчизняної війни, наповнений землею визволених українських обласних центрів – прибула до Чернігова. Її передано делегації міста під час урочистостей із нагоди 70-річчя визволення Донецька від фашистських загарбників, що відбулися 8 вересня у столиці шахтарського краю.

Чернігів на святі представляли генерал-майор, голова ветеранської організації І Гвардійської армії Євген Зеленов, депутат Чернігівської міської ради, начальник відділу сприяння діяльності депутатів Людмила Скоробагатько та військовослужбовець 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Ігор Василюк.

Пригорщу чернігівської землі у снаряд буде засипано 21 вересня під час відзначення 70-річчя визволення міста. Організатори свята вирішили символічно поєднати землю з різних куточків області, населення яких найбільше постраждало у роки Великої Вітчизняної війни. У Чернігові реліквію естафети передадуть представникам Полтави, територія якої була визволена 23 вересня 1943 року.

“Участь в естафеті “Перемога у кожному з нас!” – це пам’ятна для чернігівців подія, данина мужності та відвазі визволителів. Адже їхні згуртованість і патріотизм, виявлені у роки Великої Вітчизняної війни, дали право жити та працювати майбутнім поколінням”, – зазначила Людмила Скоробагатько.

Естафета “Перемога у кожному з нас!” стартувала 14 лютого в Луганську. Колишній Ворошиловград став першим з обласних центрів України, визволених від фашистів радянськими військами. Завершиться естафета пам’яті наступного року в Ужгороді.


http://vid.cn.ua/content/view/9223/65/

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.