Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:59:30

Залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом – пріоритетне завдання для влади

10.09.2013   07:35

«Президент України Віктор Янукович наголошує, що розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України.

Влада Чернігівщини докладатиме максимум зусиль до виконання завдань, поставлених Главою держави у рамках соціальних ініціатив "Діти-майбутнє України", зокрема, в частині популяризації в області здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом», - про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 9 вересня під час засідання робочої групи «Реформа гуманітарної сфери» Регіонального комітету з економічних реформ.

За його словами, в Україні всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи займається 2,7 млн. дітей у віці до 18 років. Кожен рік збільшується кількість клубів, розвивається мережа центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх", відповідно збільшується кількість охоплених всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи.

На Чернігівщині всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи охоплено 19,7% дітей, причому 9,9% - у сільській місцевості. До регулярних занять у спортивних школах області залучено 15,8% учнівської молоді.

На переконання Юрія Музики, одним із шляхів залучення дітей до занять фізичною культурою є модернізація спортивних майданчиків. Активізація роботи у цьому напрямку дасть можливість не тільки оновити застарілі споруди, а й привертатиме увагу до занять фізкультурою якомога більшої кількості і дитячого і дорослого населення області.

Не менш важливим, на його думку, є проведення різного роду фізкультурно-масових змагань, а саме: «Олімпійське лелеченя", спортивно-масові заходи "Спортивна зима", місячник "Спорт для всіх – спільна турбота", спортивні заходи "Рух заради здоров’я", фестиваль "Мама, тато, я – спортивна сім’я", фізкультурно-оздоровчі заходи за місцем проживання та у місцях відпочинку населення "Олімпійське літо", масові спортивні заходи серед дошкільнят «Веселі старти», фестиваль "Козацькі розваги" тощо.

На завершення засідання, Юрій Музика дав доручення Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з управлінням освіти і науки облдержадміністрації до 01.10.2013 року підготувати пропозиції щодо посилення популяризації у регіоні здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.