Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:09:21

У дружби немає кордонів

09.09.2013   14:05Агенцiя

Щиро, хлібом-сіллю, зустріла учасників ХІ Міжнародної спартакіади «Слов’янське братерство», присвяченої 70-річниці визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників та Дню працівника лісу, старовинна Добрянка.

Привітати та нагородити переможців змагань завітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, начальник Чернігівського ОУЛМГ Валерій Лозицький, генеральний директор Гомельського державного виробничого лісогосподарського об’єднання Михайло Супрун та заступник голови Ріпкинської РДА Андрій Булда.

Гості з Білорусі зазначали, що хоча й день видався дощовим та прохолодним, і відстань неблизькою, їм було тепло у колі своїх українських колег. Адже у справжньої дружби немає кордонів і перепон. Навіть своє професійне свято лісівники братніх держав у нинішньому році відзначають в один день.

Зворушив присутніх, особливо білоруських сябрів, виступ вихованок Добрянського учнівського лісництва, які виконали українську пісню.
А все дійство спартакіади проходило на місцевому стадіоні, побудованому при допомозі Добрянського держлісгоспу.

Спортивна боротьба, яка включала різні види змагань ( міні-футбол, волейбол, гирьовий спорт, настільний теніс, шашки, кульову стрільбу, кидання сокири, перетягування канату та розпилювання колоди), була напруженою.

У змаганнях обидві команди виявилися «на висоті», а перемогли чернігівські лісівники з перевагою в один бал.

Олександр Шанойло, Валерій Лозицький та Михайло Супрун вручили кращим спортсменам кубки й грамоти.

Після завершення спартакіади відбувся й обмін досвідом. Гомельських колег зацікавила система електронного обліку деревини, яку й продемонстрували на нижньому складі підприємства його директор Іван Горохівський та головний інженер В’ячеслав Киченок. Хороше враження на гостей справив і готельний комплекс «Берізка». Слід додати, що триденний еколого-туристичний тур « Подорож українським Поліссям» був розроблений Добрянським держлісгоспом разом з Гомельським науково-дослідним інститутом лісу.

На завершення дружньої зустрічі відбулося відкриття лісової дороги Ловинь-Добрянка протяжністю 11,2 км, яку освятив о. Петро з Вербівки. Це будівництво було започатковано у 2007 році.

Першими новозбудованою дорогою пройшли лісовози, а за ними із задоволенням проїхали гості.


За повідомленням прес-служби Чернігівського ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини