Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:17:04

Чернігівська “Свобода” пікетувала консульство РФ із вимогою повернути українського рибалку на батьківщину

07.09.2013   10:44Агенцiя

6 вересня в Чернігові активісти Всеукраїнського об’єднання “Свобода” провели пікетування Почесного консульства Російської Федерації з вимогою повернути на батьківщину українського рибалку Олександра Федоровича.

Націоналісти зачитали текст резолюції, яка була адресована Почесному консулові Російської Федерації у м. Чернігові Алієву В.А. У документі націоналісти, зокрема, вимагають:

1.Всебічного та об’єктивного розслідування вбивства мирних українських рибалок;

2.Припинення безпідставних звинувачень і насильницького утримання російською стороною громадянина України Олександра Федоровича.

Учасники мітингу тримали плакати з надписами: “Вимагаємо покарати винних у смерті українських рибалок!”, “Звільнити Олександра Федоровича!”, “Митний союз – ярмо!”.

Перед учасниками акції виступили активісти Чернігівської обласної організації ВО “Свобода”, а також настоятель Катедрального собору Святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріярхату отець Євген Орда.

Нагадаємо, що 17 липня близько 18:00 в Азовському морі сталося так зване “зіткнення” українського рибальського баркаса й катера берегової охорони прикордонної служби РФ.

“Ми не можемо закрити очі на те, як поводяться росіяни. Вони хотіли, аби ніхто не дізнався про їхній злочин, і почали тікати з місця події. Внаслідок цього загинуло четверо рибалок і лише один – Олександр Федорович – залишився живим, якому не надали допомоги вчасно. Тепер українській стороні не дозволяють втручатися та допомагати, тобто вчергове демонструють своє “братнє” ставлення до українського народу!” – зазначив під час виступу голова Чернігівської обласної організації ВО “Свобода” Костянтин Лубенцов.

Представники консульства не були присутні на пікеті, тому по закінченню учасники акції передали резолюцію мітингу особисто.


Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО “Свобода”

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини