Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:11:19

Надання населенню області якісної медичної допомоги – одне з основних завдань обласної влади

04.09.2013   08:17

Під час щорічного послання до Верховної Ради Президент України Віктор Янукович звернув увагу на необхідність якісного поліпшення вітчизняної сфери охорони здоров’я, яке не лише безпосередньо впливатиме на поліпшення умов та якості життя широких верств населення, а і водночас сприятиме зменшенню витрат громадян на отримання неякісних послуг з охорони здоров’я, втрат суспільства від погіршення якості людського капіталу.

На виконання завдань Глави держави щодо підвищення рівня медичних послуг в області на фоні реформування медичної галузі триває комплексна робота із запровадженням індивідуального підходу до кожного медичного закладу, враховуючи їх специфіку.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час відвідування медичних закладів міста Чернігова.

Зокрема, очільник області ознайомився зі станом надання медичної допомоги новонародженим дітям області в обласній дитячій лікарні та з роботою рентгенологічного кабінету І спеціалізованого відділення дитячої поліклініки №1.

Обласна дитяча лікарня капітально відремонтована та оснащена сучасною діагностичною та лікувальною апаратурою. Щорічно стаціонарну медичну допомогу тут отримує більше 15 тис. дітей області.

Колектив лікарні проводить роботу по наближенню надання спеціалізованої медичної допомоги до дітей сільської місцевості шляхом виїздів спеціалістів в райони та міста області.

Перспективними напрямками в роботі лікарні є створення умов для виходжування глибоко недоношених новонароджених; розвиток хірургії новонароджених, хірургічних втручань з використанням ендоскопічної апаратури, вдосконалення лабораторної та функціональної діагностики.

Щорічно в лікарні впроваджується до 50 нових сучасних методик по діагностиці та лікуванню захворювань у дітей.

В дитячій поліклініці № 1 отримує медичну допомогу понад 24 тисячі дітей.

У закладі функціонують фізіотерапевтичне, 4 педіатричних, 2 спеціалізованих відділення, клініко-діагностична лабораторія, відділення з організації медичної допомоги дітям в навчальних закладах, денний стаціонар. Медична допомога надається по 21 клінічній спеціальності.

Щорічно в поліклініці впроваджується до 25 нових сучасних методик діагностики та лікування дітей.

Як зауважив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, за підсумками відвідування обласної дитячої лікарні та поліклініки обласною та міською владою будуть вишукані можливості щодо завершення реконструкції будівлі дитячої поліклініки та дооснащення обох закладів необхідним устаткуванням.

Очільник області підкреслив: надання населенню області якісної медичної допомоги – одне з основних завдань обласної влади.

На виконання Національного плану дій на 2013 рік реалізуються Регіональний та місцеві плани модернізації мережі закладів охорони здоров’я, якими передбачено реорганізацію первинної ланки медичної допомоги, оптимізацію ліжкового фонду, покращання кадрового забезпечення галузі.

Володимир Хоменко відзначив: створення центрів первинної медичної допомоги в усіх районних центрах і містах області дасть можливість зосередити увагу на упередженні хвороб, діагностиці та профілактичній роботі.

На покращання матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я області протягом І півріччя 2013 року з різних джерел фінансування спрямовано 10 млн. грн.: на будівництво та реконструкцію, капітальний та поточний ремонти, на придбання медичного обладнання, апаратури, санітарних автомобілів.

Проблемним питанням особливо у сільській місцевості залишається нестача кадрів. Адже медичного працівника необхідно забезпечити достойною заробітною платою і умовами праці та життя. За словами очільника області, над вирішенням цієї проблеми працюють керівники районів і міст області.

З метою поліпшення соціального захисту медичних працівників у 16 районах прийняті відповідні програми, які передбачають забезпечення їх житлом, земельними ділянками, а також ряд інших стимулюючих заходів. Завдяки проведеній роботі у першому півріччі забезпечено житлом 11 медичних працівників.

“Послідовні кроки, які ми робимо, говорять про те, що питання покращення надання медичної допомоги населенню постійно перебуває в полі зору влади. Поступово ми виконуємо завдання Глави держави щодо забезпечення населення якісними медичними послугами”, – наголосив Володимир Хоменко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини