Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:12:39

Влада Чернігівщини виконує свої обіцянки

14.08.2013   08:21

Перебуваючи з робочою поїздкою у м. Прилуки, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко відвідав ТОВ «Прилуцький завод „Білкозин”», яке внаслідок неефективних дій власників у період фінансової кризи було доведено до стану банкрутства і не працювало кілька років. У свій час цей завод був єдиним з виробництва колагенової оболонки в Україні і одним із 12-ти подібних підприємств у світі.

Питання відновлення виробництва на «Білкозині» турбувало як прилуччан, так і керівництво області. Неодноразово ця проблема порушувалася й у ЗМІ. На одній із прес-конференцій Володимир Хоменко запевнив журналістів, що влада докладе максимум зусиль для вирішення ситуації, яка сталася навколо підприємства.

За сприяння обласної державної адміністрації та Міністерства аграрної політики і продовольства України було досягнуто домовленостей з новими інвесторами про відновлення виробництва. Як результат, у січні поточного року було зареєстроване нове підприємство – ТОВ «Прилуцький завод „Білкозин”», яким у ході ліквідаційної процедури були викуплені активи акціонерного товариства.

Протягом березня-травня 2013 року були профінансовані необхідні відновлювальні роботи, що дозволило підприємству у червні п.р. розпочати виробничу діяльність.

Оглядаючи виробничі потужності заводу, Володимир Хоменко підкреслив, що відновлення виробництва на «Білкозині» – великий крок не лише у розвитку Прилук, а і всієї Чернігівщини.

«Це одне з бюджетоутворюючих підприємств в регіоні. Дає значну кількість робочих місць та забезпечує зростання обсягів промислового виробництва», - акцентував керівник області.

Наразі на заводі працює 520 робітників. До кінця поточного року планується довести чисельність до 700 чоловік, а завантаження потужностей — до 80%.

Вирішення цього проблемного питання в черговий раз довело, що керівництво області здатне вирішувати складні завдання для забезпечення соціально-економічного розвитку Чернігівщини та виконує свої обіцянки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини