Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:59:36

З початку 2013 року на обліку у центрах зайнятості області перебувало 32,4 тис. громадян, з них взято на облік 17 тис.

05.07.2013   10:59Агенцiя

2 липня у Чернігівському ОЦЗ відбулась нарада за участю керівного складу обласного та директорів базових центрів зайнятості на тему "Про підсумки діяльності обласної служби зайнятості протягом січня-травня 2013 року та завдання щодо впровадження нових інструментів підвищення ефективності роботи".

Відкрила нараду директор Чернігівського ОЦЗ Лідія Падалка, поінформувавши учасників про пріоритетні завдання, що були поставлені Міністром соціальної політики Наталією Королевською під час Всеукраїнської наради Державної служби зайнятості, яка нещодавно відбулася у м. Каневі Черкаської області, а саме: щодо підвищення якості та результативності послуг, які надає служба зайнятості, ефективного втілення в життя всіх інструментів сприяння зайнятості, які містяться в новому Законі України «Про зайнятість населення», скорочення середньої тривалості безробіття, активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи та підвищення рівня відповідальності з боку працівників служби.

Також Лідія Падалка проаналізувала ситуацію на ринку праці регіону та роботу обласної служби зайнятості за 5 місяців 2013 року. Зокрема вона зазначила, що з початку 2013 року на обліку у центрах зайнятості області перебувало 32,4 тис. громадян, з них взято на облік 17 тис. осіб, що на 12,2% більше, ніж у минулому році. За направленням служби зайнятості отримали роботу 9,2 тис. громадян – на 10,2% більше ніж у січні-травні минулого року. Зокрема, 298 безробітних започаткували підприємницьку діяльність. Набували нових професій та підвищували кваліфікацію 2,1 тис. безробітних. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 2,7 тис. осіб.

Про надання послуг неповнолітнім особам та цільові орієнтири діяльності обласної служби зайнятості розповів заступник директора Чернігівського ОЦЗ Максим Торжевський. Під час наради учасники розглянули й ряд інших питань, зокрема: механізм видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці громадян, старше 45 років, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, відшкодування єдиного соціального внеску роботодавцям, які працевлаштовують на нові робочі місця безробітних тощо.

Підбиваючи підсумок наради Лідія Падалка наголосила на важливості активізації співпраці з органами влади, місцевого самоврядування та роботодавцями, з питань виконання пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості, інформаційно-роз’яснювальної роботи норм чинного Закону України «Про зайнятість населення» та посиленні відповідальності кожного працівника  служби зайнятості.


Оксана Большак, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.