Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:09:06

Молодіжна сесія міської ради пройшла в Чернігові

21.06.2013   08:27Агенцiя

20 червня в Чернігові відбулася молодіжна сесія міської ради. Молодь розказала про свої проблеми та запропонувала шляхи їх вирішення. Секретар міської ради Олег Шеремет та представники органів міського самоврядування привітали найактивнішу молодь і обіцяли прислухатись до ідей та рекомендацій.

Захід розпочали з офіційної частини – нагородження найактивнішої молоді міста. Олег Шеремет привітав присутніх з наступаючим Днем молоді та подякував за активну участь у реалізації державної молодіжної політики в місті Чернігові.

Робоча частина заходу передбачала собою формат виступів. Всього було презентовано 9 ідей Учасники намагались запропонувати конкретні рішення проблем та шляхи покращення державної молодіжної політики в м. Чернігові:

Дмитро Силич презентував проект створення унікального фотоальбому зі світлинами Чернігова часів II світової війни.

Катерина Чайка запропонувала проект “Молоді помічники депутатів”, в якому запропонувала механізм співпраці депутатів та молоді, яка цікавиться політикою.

Максим Воронюк приділив увагу молодіжному працевлаштуванню та наголосив на потребі у проведенні та популяризації заходів неформальної освіти.
Активістка Чернігівської громадської спілки Зінаїда Шедіна озвучила проблему молодих сімей і людей з обмеженими можливостями та запропонувала проведення просвітницьких компаній про можливості у цих сферах.
У сфері дозвілля та спорту свою ідею озвучив Михайло Барбарич. Він пропонує проведення щорічного “Ярмарку дозвілля”, де клуби та гуртки Чернігова могли б представити свою діяльність.

Юрій Осьмірко запропонував боротися з курінням шляхом встановлення спортивних знарядь та профілактичних матеріалів на так званих “курилках”.
Сергій Мекшун озвучив механізм відновлення скверів та парків міста шляхом проведення волонтерських та фандрейзингових кампаній.

Генадій Добровінській розкрив тему розвитку велокультури в Чернігові і закликав популяризувати цей вид транспорту.

Керівник проекту Рись Олександр зауважив, що для ефективної реалізації державної молодіжної політики в місті Чернігові потрібно значно підвищити рівень інформування молоді про їх можливості та державні проекти. Для цього є актуальним створення молодіжного інформаційного центру, єдиної бази електронної розсилки, використання соц.. мереж для активного анонсування.
Усі ідеї та проекти організатори обіцяють узагальнити та передати в якості рекомендацій профільним органам влади та депутатам міської ради.

Проект реалізовують громадська ініціатива Клуб молодого політолога, ЧММГО “Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень” за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради.

До реалізації проекту долучилися також молодіжні лідери та організації: Автошкола “Автолайф-25”, студія “Print me”, Приватна мовна школа, інтернет-ініціатива “Типовий Чернігів”, телеканал “Дитинець”, громадська організація “Студреспубліка”.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини