Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:20:30

В Чернігівській області реалізується низка проектів з розвитку альтернативної енергетики

06.06.2013   08:06

Питання зменшення залежності національної економіки від імпортних енергоносіїв, впровадження новітніх технологій у сфері вуглевидобутку, переходу на інноваційний розвиток у напрямку використання паливно-енергетичних ресурсів знаходяться під постійною увагою Президента України Віктора Януковича.

На виконання завдань Президента на Чернігівщині постійно проводиться робота щодо зменшення в паливному балансі частки природного газу, перш за все, за рахунок робіт з оптимізації системи теплопостачання населених пунктів. Велика увага у даному напрямку приділяється використанню наявних місцевих видів палива, а також сучасним передовим технологіям. Про це сказав заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко на засіданні обласного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період.

Протягом 2010-2012 років проведено роботу з реконструкції з встановленням сучасного котельного обладнання на 75 об’єктах, в тому числі на 56 котельнях бюджетної сфери, із них на 32 встановлено сучасне твердопаливне котельне обладнання. Виконані заходи забезпечили щорічну економію природного газу в розмірі 5,6 млн м3. Ця робота продовжується і в поточному році – вже реалізовується низка проектів, в тому числі за рахунок коштів інвесторів.

Зокрема, ТОВ «Зелена енергія» спільно з ДП «Чернігівторф» планує на 4-х об’єктах бюджетної сфери встановити сучасні твердопаливні котельні, які працюватимуть на фрезерному торфі, загальною потужністю 5,7 МВт. Сума інвестицій по підприємству становитиме понад 10 млн гривень, орієнтовна економія природного газу – 2,2 млн м3 щорічно.

Крім того, опрацьовується питання організації виробництва теплової та електричної енергії з використанням місцевих видів палива в селищі Десна Козелецького району. Потужність об’єкту становитиме 12 МВт електрична та 25 МВт по виробництву теплової енергії. Наразі інвестором опрацьовується питання розробки техніко-економічного обґрунтування проекту.

Загалом упродовж 2013-2015 років планується запровадити 67 енергозберігаючих заходів на загальну суму майже 300 мільйонів гривень. Очікувана економія – 43,5 тис. тонн умовного палива на рік, що в еквіваленті природного газу складає 39 млн м3 або 126,1 млн грн, а з врахуванням минулих років економія складе 44,6 млн м3 природного газу.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.