Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:51:06

Костянтин Грищенко ознайомився з роботою закладів охорони здоров’я області

05.06.2013   08:20

Перебуваючи з робочою поїздкою в Чернігові, Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав ряд закладів охорони здоров’я.

Зокрема, Віце-прем’єр-міністр ознайомився з роботою відділення нефрології та гемодіалізу обласної лікарні, яке надає спеціалізовану медичну допомогу хворим із хронічною хворобою нирок V стадії методом гемодіалізу.

У профільних відділеннях Чернігівської обласної лікарні отримують лікування методом гемодіалізу 77 хворих, методом перитонеального діалізу – 22. Для лікування хворих методом гемодіалізу використовується 3 системи водопідготовки на 12 діалізних місць кожна та 26 систем для гемодіалізу.

Також Костянтин Грищенко оглянув приміщення Діалізного медичного центру “Фрезеніус” ТОВ “Фрезеніус Медікал Кер Україна”, яке є провідною компанією на вітчизняному медичному ринку, що надає комплексні послуги для лікування хронічної хвороби нирок V стадії методом гемодіалізу по світових стандартах якості.

Ознайомившись з його роботою, Віце-прем’єр-міністр зазначив, що заклад гарний і медичні послуги, які надаються тут, відповідають найвищому світовому рівню. Він зауважив, оскільки у місті є два медичні заклади, які надають однакові послуги, потрібно розібратися наскільки один доповнює інший, як надалі розбудовувати таку інфраструктуру і в якій формі.

“Допомагати людям, які потребують гемодіалізу, держава просто зобов’язана. І ми будемо це обов’язково робити у співпраці з місцевою владою”, – резюмував Костянтин Грищенко.

“Чернігівський центр серцево-судинної хірургії – це порятунок тим, хто через хвороби серця потребує термінової допомоги та хірургічного втручання.” Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 4 червня під час відвідування обласного Центру серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні № 2.

Костянтин Грищенко оглянув приміщення, де проводяться операції зі стентування коронарних судин, артерій, вен нижніх, верхніх кінцівок та ознайомився з унікальним обладнанням – рентгено-васкулярним ангіографом, яке дозволяє проводити оперативні втручання з майже стовідсотковим прогнозом на одужання при гострому інфаркті міокарда.

Віце-прем’єр-міністр України відмітив, що даний медичний заклад має все, для того, щоб надавати ефективну медичну допомогу із застосуванням сучасних методів та техніки.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.