Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:48:44

Триває підготовка до Міжнародного молодіжного фестивалю “Дружба – 2013”

03.05.2013   11:06Агенцiя

30 квітня відбулася міжнародна нарада з питань підготовки до проведення Міжнародного молодіжного фестивалю “Дружба – 2013”, яку провів в. о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика.

У нараді взяли участь представники організаційних комітетів з підготовки до фестивалю трьох прикордонних областей: Чернігівської (Україна), Брянської (Російська Федерація) та Гомельської (Республіка Білорусь).

Цього року фестиваль “Дружба – 2013” буде проводитися з 26 по 29 червня. Україна є приймаючою стороною, основним організатором заходу.

На нараді обговорювалась концепція проведення фестивалю, ряд організаційних питань, зокрема щодо облаштування прилеглої території біля Монументу Дружби, технічного забезпечення заходу, розміщення молодіжного наметового табору, організації ярмаркового містечка, виставочних, концертних, спортивних майданчиків, забезпечення правопорядку та безпеки тощо.

Головними подіями, які визначають тематику цьогорічного фестивалю, є 1025-річчя хрещення Київської Русі та проголошення в Україні 2013 року Роком дитячої творчості.

Під час наради Юрій Музика зазначив, що хрещення Русі і християнство були і залишаються символом соборності, адже християнська віра, передусім, є консолідуючою, інтегруючою силою. Як наголошує Президент України Віктор Янукович, відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі має стати не лише святом християн, але й святом торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, запорукою успішної демократичної модернізації українського суспільства.

У нових соціальних ініціативах Президента України чільне місце посідає питання забезпечення кожній дитині всебічного розвитку, створення можливостей для розвитку творчих здібностей дітей та молоді. На головній сцені фестивалю молодь Чернігівщини матиме змогу продемонструвати свої таланти та здібності.

У рамках наради також обговорювались перспективи подальшого міжнародного молодіжного співробітництва Чернігівської, Гомельської та Брянської областей.

 

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.