Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:10:07

Відмічаються позитивні тенденції епідемічної ситуації в області з туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

23.04.2013   14:15

В області відмічається покращення провідних епідемічних показників з туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Унаслідок проведених організаційних, лікувально-профілактичних та протиепідемічних заходів захворюваність і смертність мають позитивну динаміку, забезпечено контроль за станом розвитку епідемії серед дітей. Це свідчить про певну стабілізацію епідемічної ситуації в області та відповідає загальнодержавній тенденції. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, відкриваючи 22 квітня засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

За його словами, завдяки розширенню масштабів профілактичних заходів серед осіб із ключових груп ризику продовжується зниження інтенсивносфті епідемічного процесу: темпів приросту захворюваності на ВІЛ-інфекцію, рівня інфікування населення в цілому та серед окремих груп. Позитивним також є те, що в останні роки спостерігається стала тенденція до зниження захворювань на ВІЛ-інфекцію у віковій групі 15-25 років.

Протягом останніх років Чернігівщина займає перше місце серед областей України за кількістю обстежень на ВІЛ за кошти місцевого бюджету. Протягом 2012 року лабораторним обстеженням було охоплено майже 111 тисяч осіб, із них 65% за рахунок коштів місцевого бюджету. Це показує позицію і відношення місцевої влади до проблеми ВІЛ-СНІДу та забезпечує реальну доступність населення до безоплатного обстеження.

Проте, не зважаючи на позитивні зрушення у контролі над туберкульозом та ВІЛ/СНІДом, на переконання Юрія Музики, ситуація в області потребує подальших злагоджених дій і зусиль.

Пріоритетними напрямками у сфері протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в умовах сьогодення залишаються стратегічне планування та застосування програмного підходу до розв’язання проблем, пов’язаних з епідеміями, забезпечення ефективної діяльності місцевих рад протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, належного контролю за цільовим та раціональним використанням державних та донорських фінансових ресурсів.

На засіданні обласна рада протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції СНІДу заслухала інформацію про стан боротьби із соціально-небезпечними хворобами, виконання програмних заходів у Бобровицькому і Козелецькому районах, роботу центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зі споживачами ін’єкційних наркотиків та стан впровадження замісної підтримувальної терапії в області.

За результатами засідання готується відповідне протокольне доручення.

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини