Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:58:05

Співпраця органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, бізнесових структур та громадськості по вирішенню проблем територіальних громад

19.04.2013   15:34

На цю тему 18 квітня відбувся черговий День обласної ради в Чернігівському районі, який провів голова обласної ради Анатолій Мельник. У заході також взяли участь перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, голова районної ради Михайло Литвин, голова райдержадміністрації Микола Ганжа, депутат обласної ради Віктор Лазар, відповідальні працівники апарату обласної та районної рад, сільські та селищні голови району.

День обласної ради – це консультативно-методичний захід, на якому розглядаються актуальні для базових органів місцевого самоврядування питання. Метою його роботи є ознайомлення із соціально-економічним розвитком району та надання практичної допомоги керівникам територіальних громад і працівникам місцевих рад з правових та організаційних питань.

Учасники заходу ознайомилися з місцевими підприємствами, що знаходяться на території Михайло-Коцюбинської селищної ради – ТОВ “Екобіопром” та ТОВ Агрофірма “Іванівка АГ”. Цього ж дня відповідальні працівники виконавчого обласної ради відвідали Халявинську сільську раду, де ознайомилися з її роботою та надали необхідну організаційно-методичну допомогу її працівникам.

Підбили підсумки роботи на пленарному засіданні, що відбулося в сесійній залі Чернігівської районної ради. Відкрив його голова районної ради Михайло Литвин, який розповів присутнім про соціально-економічний розвиток, а також окреслив основні напрацювання роботи районної ради.

У свою чергу, голова обласної ради Анатолій Мельник, розповів про основні напрямки та специфіку роботи обласного представницького органу влади. Зокрема, він повідомив, що обласною радою шостого скликання проведено 12 сесій, на яких прийнято 586 рішень, в тому числі – 57 галузевих програм розвитку області.

Серед них: Програма інвестиційного розвитку Чернігівської області на 2011-2015 роки, Програма індивідуального житлового будівництва “Власний дім”, Програма розвитку місцевого самоврядування в Чернігівській області, Програма впровадження комплексу заходів щодо збереження та відновлення меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни та інші галузеві програми.

За словами Анатолія Мельника, пріоритетом в роботі обласної ради є зміцнення зв’язків та взаємодії між радами всіх рівнів по розв’язанню повсякденних проблем територіальних громад.

Значною мірою цьому сприяє діяльність обласної Асоціації “Ради Чернігівщини”, до складу якої входять голови районних рад та міські голови Ніжина, Прилук і Чернігова та Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, до якої увійшли міські та селищні голови районних центрів області.

– Окреслені проблемні питання є дуже актуальними. І ще більшої актуальності вони наберуть із початком реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, ініційованої Главою держави. Адже її упровадження передбачає передачу повноважень у регіони, що значно підвищить роль представницької влади на місцях.

Суть майбутніх змін спрямована на розширення прав територіальних громад, децентралізацію влади та якісне надання адміністративних послуг населенню, – підкреслив голова обласної ради та закликав керівників територіальних громад району активніше включатися до обговорення проекту Концепції реформування місцевої влади.

Про перспективи розвитку Чернігівського району розповів голова районної державної адміністрації Микола Ганжа. На проблемах реєстрації речових прав на нерухоме майно акцентував увагу під час свого виступу депутат обласної ради Віктор Лазар. Киселівський сільський голова Олександр Сербін розповів про роботу сільської ради щодо розвитку територіальної громади.

Перед учасниками засідання виступили також відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради. Зокрема: начальник юридичного відділу Поліна Богуш акцентувала увагу на нормативно-правовому забезпеченні діяльності органів місцевого самоврядування. Заступник начальника організаційного відділу Олександра Негода поінформувала про залучення депутатів, постійних комісій, органів самоорганізації населення до розв’язання проблемних питань територіальних громад. Начальник відділу провової та кадрової роботи управління комунального майна обласної ради Тетяна Максак торкнулася питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності. Начальник відділу державної реєстрації прав на нерухоме майно реєстрації служби головного управління юстиції в області Лариса Маруга розповіла присутнім про реєстрацію прав власності на нерухоме майно.

Підсумовуючи роботу Дня обласної ради в Чернігівському районі, Анатолій Мельник подякував керівництву району за допомогу у його проведенні та наголосив, що обласна рада завжди відкрита для спілкування і співпраці заради подальшого підвищення рівня життя і добробуту наших громадян.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.