Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:02:04

Питання проходження весняного водопілля та благоустрою територій обговорено на обласній селекторній нараді

13.04.2013   16:23

13 квітня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів обласну селекторну нараду з питань проходження водопілля та проведення в населених пунктах області щорічної весняної Всеукраїнської акції з благоустрою та озеленення “За чисте довкілля”.

Пік весняного водопілля в області очікується у другій декаді травня.

Як наголосив керівник області, в даній ситуації від голів райдержадміністрацій потрібна злагоджена робота і чітка координація дій між відповідними службами обласного та районного рівнів.

Серед головних завдань на цей період Володимир Хоменко визначив забезпечення відрізаних водою населених пунктів медичними працівниками та працівниками правоохоронних органів; регулярний підвіз продуктів харчування та товарів повсякденного попиту; евакуація із зон можливого підтоплення вагітних, хворих та одиноких непрацездатних громадян; індивідуальний підхід до кожної школи і кожного села, де є діти шкільного віку тощо.

З метою упередження можливих негативних наслідків весняного водопілля, голова облдержадміністрації доручив керівникам районів спільно з працівниками МНС, водних господарств, служб автомобільних доріг та екологами до 15 квітня здійснити повне обстеження всіх водних об’єктів.

“Наша робота повинна бути спрямована перш за все на упередження. Особиста відповідальність за безпеку територій та людей, які там проживають, покладається на голів районних державних адміністрацій.

Підкреслюю: нормальне проходження цьогорічного водопілля повністю залежить від спланованих та спрогнозованих дій місцевої влади”, – відзначив Володимир Хоменко.

Говорячи про щорічну весняну Всеукраїнську акцію з благоустрою та озеленення “За чисте довкілля”, голова облдержадміністрації наголосив, що з року в рік після завершення акції з благоустрою подальша робота у даному напрямку припиняється. Насамперед, це стосується сільських територій.

Саме тому на місцях необхідно кардинально поміняти підхід до даної ситуації та тримати в порядку довкілля протягом усього року.

Він також визначив головні завдання цьогорічної акції: впорядкування парків та скверів, дитячих і спортивних майданчиків тощо. Також необхідно у повному обсязі забезпечити виконання робіт з упорядкування й облаштування військових кладовищ, меморіальних дощок, місць поховань невідомих солдатів, братських могил до відзначення річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

“Переконаний, тільки спільними зусиллями зможемо зробити довкілля нашого краю чистим та благоустроєним”, – зауважив Володимир Хоменко.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини