Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:34:08

З сьогоднішнього дня в Україні починають діяти спецмита на іномарки

13.04.2013   11:07Агенцiя

В Україні 13 квітня набуває чинності рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, згідно з яким вводяться трирічні спецмита на імпорт нових авто. Відповідне рішення було опубліковано у виданні Урядовий кур’єр.

Спеціальні заходи застосовуються на три роки шляхом впровадження спеціального мита щодо імпорту в Україну легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим (бензиновим) запалюванням залежно від робочого об’єму циліндрів двигуна:

– Більше 1000 куб. см, але не більше 1500 куб. см – у розмірі 6,46% (код УКТ ЗЕД 8703 22 10 00);

– Більше 1500 куб. см, але не більше 2200 куб. см – у розмірі 12,95% (код УКТ ЗЕД 8703 23 19 10).

Експерти про скасування 13% надбавки: падіння цін на авто не варто очікувати

Нагадаємо, 14 березня, уряд ввів новий збір, який торкнеться іномарок, що імпортуються в Україну, йдеться в повідомленні Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

Також повідомлялося, що введення урядом спеціальних мит на ввезення машин з об’ємом двигуна 1-2,2 л дасть автовиробникам можливість використовувати весь потенціал місцевих заводів, які зараз завантажені менше ніж на 20%.

У свою чергу, Європейський Союз закликав Україну скасувати введення з 13 квітня спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів з робочим об’ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості. “Ми закликаємо Україну переглянути й відкликати своє рішення, оскільки йому не вистачає належного юридичного обґрунтування, й воно чинить негативний вплив на економічні інтереси ЄС”, – повідомили в представництві ЄС в Україні.

http://ua.korrespondent.net/business/auto/1542603-z-sogodnishnogo-dnya-v-ukrayini-pochinayut-diyati-specmita-na-inomarki

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.